Merge Cube hologram

Altijd al eens een kijkje in de toekomst willen nemen of de behoefte gevoeld om eens flink terug in de tijd te gaan, bijvoorbeeld naar de dino’s? Met de Merge Cube hologram is dat mogelijk!

De Merge Cube is een augmented en virtual reality product dat het mogelijk maakt om thuis of in de klas ervaringsgericht te leren en content te creëren.

Houdt de kubus in je hand en zie met je telefoon of tablet een digitale, nieuwe wereld ontstaan. De kubus is een middel waarmee je nieuwe 3D-beelden ziet verschijnen. Hierdoor kun je nieuwe omgevingen ontdekken en dat allemaal in de palm van je hand! Elke zijde van de kubus heeft een eigen unieke print. De software herkent de zijde van de kubus zodat het de juiste beelden toont.

Je kunt de Merge Cube kopen, maar je kunt hem ook downloaden en uitprinten. Je mag gebruik maken van deze pdf en dan uitprinten, knippen en in elkaar plakken Met een aantal leuke apps voor op je telefoon, of je telefoon in een VR bril zijn de leerlingen snel aan de slag en kunnen ze AR ervaren.

Er zijn verschillende pagina’s te vinden met heel wat leuke apps en tips om snel om inspiratie op te doen voor de Merge Cube. Veel apps zijn gratis, voor een aantal mag je betalen.
Aan de slag:

 • 1. Download de pdf.
  2. Print de Merge Cube uit.
  3. Knip de Merge Cube uit.
  4. Vouw de randjes en plak hem in elkaar.
  5. Download een paar leuke Merge Cube-apps voor op je telefoon.
  6. Gebruik eventueel een VR-bril.
  7. Er wordt je gevraagd om een account aan te maken, maar dat hoeft niet.
  8. Veel plezier ermee en experimenteren maar!

Mijn conclusie:
De Merge Cube is een innovatief product en een uitdagend initiatief om kinderen onder te dompelen in een nieuwe ervaring met virtual reality en augmented reality. Het is laagdrempelig om in de klas mee aan de slag te gaan. Nadeel is dat het in het Engels is.
Je gebruikt de kubus om kinderen op een andere, uitdagende manier te betrekken bij anatomie, aardrijkskunde, geschiedenis, bijvoorbeeld als onderdeel van je instructie of als onderdeel van een rijke leeromgeving.