Minor We Care in iXperium Health

Studenten van de Minor We Care onderzoeken in multidisciplinaire teams hoe ze waardevol en betaalbaar kunnen innoveren in gezondheidszorg en welzijn.

Vandaag bezochten de studenten iXperium Health. We maakten kennis met verschillenden toepassingen in virtual reality. Terwijl de ene student in VR in google Earth over de wereld vloog tekende de andere student een driedimensionale tekening. Weer een ander verkende het menselijk lichaam in een VR-app. Maar je kon ook verhalen in VR ervaren. Bijvoorbeeld hoe mensen met autisme de wereld ervaren of wat er gebeurt als je in een psychose raakt. En je kon een kijkje nemen in het Anne Frankhuis. Studenten krijgen zo een hele brede ervaring wat je allemaal kunt doen met VR en hoe je het kunt toepassen. De ene keer om iets te leren, dan weer om iets te ervaren, dan weer om zelf iets te maken.

Uiteraard waren ook de robots aanwezig. Pepper vertelde de studenten hoe oud hij dacht dat studenten waren. Tessa liet horen hoe ze mensen kan helpen. Intussen lag de robotkat lekker te spinnen op schoot. Bij de tovertafel speelde de studenten spellen. Met de CRDL kun je goed contact maken met een client.

De studenten vonden de VR-ervaringen heel bijzonder. “Je leer sneller in VR dan uit een boek. Het maakt je nieuwsgierig en nodigt veel meer uit”. Een andere student vond het fijn om te tekenen met de tilt brush in 3d. “Het is veel intu├»tiever dan dat je op papier zou tekenen. Het gaat makkelijker en je kunt meteen iets groot neerzetten”.

De komende weken gaan de studenten onderzoeken de studenten een aantal bestaande apps. Uiteindelijk brengen ze per groep een advies uit. Dat kan een advies zijn over de toepasbaarheid maar ze onderzoeken bijvoorbeeld ook de kosten van dit soort technologie.

Leuk dat jullie er waren studenten, we hopen jullie ook later in jullie studie weer een keer terug te zien in iXperium Health.

Meer informatie over deze minor