Multilokaal en blended onderwijs

Jesse Hulsbeek, trainer bij HAN Open Digital Horizons ontwikkelde samen met Jaro Ekstijn , docent bij de opleiding Commerciële Economie Innovation, een blended en multilokaal college voor studenten op locatie op de HAN én voor studenten die vanaf een andere locatie meedoen met het college.

De opleiding Commerciële Economie Innovation startte in 2021 met 27 studenten in een nieuwe opzet. Studenten werken in een open space, zonder rooster voor echte opdrachtgevers. De docenten zijn in dezelfde ruimte aanwezig en geven de studenten input en feedback.

Tegenwoordig is het niet zo raar dat een deel van de studenten online aanwezig is in de klas. En hoe zorg je dan dat je toch een goed college geeft waarbij de hele klas betrokken is en zich ook betrokken voelt? Welke tools zet je dan in? En hoe zorg je ervoor dat ze ook van didactische waarde zijn?

In iXpod, de podcast over leren, lesgeven en werken met ict, vertellen Jesse en Jaro hoe ze dit hebben aangepakt, hoe het college er nu uitziet en wat studenten er van vinden.