Onderwijstechnologiebeurs BETT

De BETT in Londen is de grootste onderwijstechnologiebeurs (met een hip woord ook wel EdTech genoemd) van Europa. Programmamanager Maarten Zoomer en mediamentoren Itske Tersteeg en Vincent Verhoeven gingen voor ons van 20-22 januari naar deze beurs, op zoek inspiratie, nieuwe trends en tips.

Maarten vertelt: “Het was druk; overal stonden stands en zij wilden natuurlijk van alles vertellen. Maar het was fantastisch om te zien wat EdTech kan betekenen voor het onderwijs. Het is mij bijvoorbeeld duidelijk geworden dat je een 3d-printer erg laagdrempelig kunt inzetten. Er is namelijk software waarmee je eenvoudig een object kunt inscannen. Dit kan een tekening zijn of zelfs iets van klei. Vervolgens print je dit uit. Ideaal om het huisje dat een kleuter tekent te printen en er een ruimtelijk object van te maken. Of een bouwplaat proberen te ontwerpen en deze in elkaar te zetten.

Zie bijvoorbeeld deze review over Doodle3D Transform. Tal van toepassingen zijn er mogelijk, je eigen fantasie lijkt hierin de beperking te zijn. Voor mij een eyeopener, omdat bestaande apparaten, apps en andere EdTech toepassingen dus veel meer mogelijkheden heeft dan er soms wordt gedacht.”

Lees ook het uitgebreide verslag van de hele groep collega’s die naar de BETT is geweest. De deelnemers vanuit de verschillenden iXperiums deelden hun ervaringen in een padlet. Wat een inspiratie en tips, neem de tijd om deze verhalen te lezen.