Opening vernieuwd iXperiumlab en HAN-studiecentrum

Hoewel het vernieuwde iXperiumlab en HAN-studiecentrum in Nijmegen inmiddels al een tijdje open zijn, vond op 22 november dan eindelijk de officiële opening plaats. Opleiders, onderzoekers en andere betrokkenen hieven het glas om deze heugelijke aangelegenheid te vieren.

De aanwezigen werden enthousiast welkom geheten door Petran Meertens, coördinator van het iXperium Nijmegen. “Het lab vormt nu een geheel met het studiecentrum, zodat de studenten op één plek kunnen beschikken over zowel digitale middelen als methode-materiaal,” zo stelt hij trots. Vervolgens sprak ook Aly Smelt-Medendorp, directrice van de Academie Educatie, het gemêleerde gezelschap kort toe. “Al deze verschillende mensen bij elkaar laat zien waar het iXperiumlab voor bedoeld is: verbinding realiseren en deze zichtbaar maken,” aldus Aly. “De verhuizing van het lab naar de begane grond draagt bij aan deze zichtbaarheid. Het resultaat mag er wezen. We zijn trots op wat we tot stand hebben gebracht en dat mag getoond worden.”

Na de speech was er de gelegenheid voor de aanwezigen om een rondje door het lab en studiecentrum te maken, waar op verschillende plekken handige, maar ook vooral betekenisvolle ict-tools waren uitgestald waarmee geëxperimenteerd mocht worden. Bellen met Sinterklaas via een ouderwetse draaitelefoon, de aarde bekijken door een VR-bril en je eigen podcast maken: er was voor ieder wat nieuws en innovatiefs te ontdekken.

“Dit is grandioos!” klinkt er onder de VR-bril uit die het Noorderlicht toont, terwijl in het lab de piepjes klinken van de Bee-Bot die op de plek van bestemming gearriveerd is.

We kijken terug op een feestelijke en inspirerende avond, met dank aan alle aanwezigen!