Presenteren met impact

Vrijdag 24 mei hadden de ambassadeurs van iXperium Health samen met studenten van verschillende opleidingen een inspirerende workshop Presenteren met impact. De groep verkende met een applicatie de mogelijkheden van Virtual reality in presentaties en onderwijs.

De applicatie ‘Presenteren met Impact’ laat je op een gepersonaliseerde manier je presentatievaardigheden ontwikkelen. Je bekijkt instructievideo’s, je kunt oefeningen doen en in het onderdeel ‘creëer een pitch’ komen alle geleerde vaardigheden samen in een presentatie. Deze presentatie kun je oefenen in een door jou gekozen virtuele ruimte. Wil je presenteren in een theaterzaal? Of liever in een televisiestudio? Of ga je toch voor de elevator pitch? Je mag het zelf bepalen. Tijdens het oefenen van je presentatie wordt er van alles gemeten. Zoals oogcontact, spreektempo –volume en -snelheid, intonatie en de stopwoordjes die je gebruikt. Naast deze metingen krijg je ook feedbackberichten. Het is zelfs mogelijk tijdens je presentatie feedback te krijgen. Handig, want zo kun je meteen je gedrag aanpassen!

Zowel studenten als de ambassadeurs waren enthousiast over de tool. En ze zagen veel meerwaarde in het feit dat ze dit samen met studenten van verschillende opleidingen konden doen.