Programmeren met iXpert op afstand en bezoek aan het iXperium van de Vlinder

Vrijdag 27 november was er een bijzondere bijeenkomst van Basisschool de Vlinder uit Dieren. Groep 6 was fysiek aanwezig in het iXperium en groep 8 sloot ’s middags aan via iXpert op afstand.

Groep 6 ging de ochtend en middag aan de slag met programmeren via een beeldscherm en het bouwen van een robot. In de ochtend werkten alle leerlingen in een circuit met Lego WeDo, Scratch en Osmo Coding.

Iedereen was enthousiast en ze dachten ondertussen al na over het onderdeel waar ze in de middag mee verder wilden werken. In de middag konden de leerlingen ook aan de slag met Lego Spike en lego Mindstorms. Ook juf Miranda was erg enthousiast en maakte veel foto’s en filmpjes om vervolgens in de app Quik hiervan een film met muziek te maken om naar de ouders te sturen.

iXpert op afstand

In de middag sloot ook groep 8 van de Vlinder aan bij deze les door middel van een online verbinding via Teams. Voor deze les in hun eigen klas hadden ze materialen van het iXperium geleend. Mediamentor Joost kon op die manier groep 6 in het iXperium en groep 8 in school helpen. Groep 8 had twee weken eerder hetzelfde programma gevolgd in het iXperium en kende de onderdelen. Dat maakte deze iXpert op afstand les natuurlijk een stuk makkelijker.

Wil je net zoals De Vlinder ook een programma volgen in het iXperium en daarna met diezelfde onderdelen werken op je eigen school. Neem dan contact met ons op via arnhem@ixperium.nl.

Tijdens het programma in het iXperium bedenk je welke onderdelen je graag zou willen lenen voor een vervolgles op je eigen school. Samen met de mediamentor stem je een datum af en de mogelijkheden om de materialen op je school te krijgen. Op de dag dat je het programma op school uitvoert is er een iXpert op afstand online aanwezig voor alle vragen.