Regio Finale First Lego League

Hoe leren leerlingen hun vaardigheden toe te passen? Precies door er een spannende uitdaging aan te koppelen. Dat is hét ingrediënt van de FIRST® LEGO® League. Zaterdag 9 april vond de regiofinale Arnhem-Nijmegen van de roboticawedstrijd plaats bij de HAN in Nijmegen.

De afgelopen maanden zijn de leerlingen met hun groep druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de FIRST® LEGO® League. En dat was terug te zien. Op zaterdag 9 april bruiste de HAN in Nijmegen van de energie! Spannende wedstrijden, geconcentreerde koppies (bij zowel de ouders als de kinderen), onvoorziene nieuwe uitdagingen, slimme oplossingen én bovenal heel veel betrokkenheid en plezier!

Onder het toeziend oog van juryleden, scheidsrechters, ouders en de Gelderlander gingen zo’n 20 teams van kinderen tussen de 9 en 14 jaar de strijd met elkaar aan om een felbegeerde plaats in de Benelux finale. Indrukwekkend om te zien hoe al deze jongens en meiden vertellen en laten zien wat ze geleerd hebben.

Leerlingen van basisschool ’t Vossenhol uit Groesbeek nemen het op tegen leerlingen van basisschool de Buut uit Nijmegen.

Wat was het weer een feestje om de FIRST® LEGO® League te organiseren. Het zijn iXperium Nijmegen, Junior Technovium, de HAN Academie Educatie en de Academie IT en Mediadesign die deze Nijmeegse regiofinale samen organiseren. Dank aan alle leerlingen, leerkrachten, supporters, juryleden, bevlogen scheidsrechters en onze speaker voor deze mooie dag!

Petran, Marloes, José en Marij bedankt voor de fijne samenwerking!

#FirstLegoLeague #ArnhemNijmegen #JuniorTechnovium