Training Silverfit bij iXperium Health

Eind februari kregen medewerkers van iXperium Health een korte training over Silverfit Alois. SilverFit wil de revalidatie- en ouderenzorg verbeteren door het ontwikkelen en introduceren van innovatieve producten en trainingsmethoden die eraan bijdragen dat ouderen langer zelfstandig en mobiel kunnen blijven.

SilverFit ontwikkelt interactieve, digitale systemen met motiverende oefeningen in spelvorm. Deze systemen helpen zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten en activiteitenbegeleiders om hun cliƫnten fysiek, mentaal en sociaal actief te houden.

Inzet bij Fysiotherapie en Logopedie

iXperium Health heeft zowel de Silverfit Alois als de Silverfit Rephagia (voor training van slikproblemen). SilverFit Alois geeft dementerende ouderen activiteiten die lichaamsbeweging stimuleren, sociaal contact bevorderen, cognitief uitdagen of juist ontspanning bieden. De Alois is eenvoudig in gebruik dus ook vrijwilligers, familie en vrienden kunnen met behulp van deze technologie leuke activiteiten ondernemen met de ouderen, individueel of in een groep.

De Silverfit Raphagia is een systeem dat bestaande evidence-based oefeningen voor de behandeling van dysfagie combineert met cues en een visuele weergave van slikbeweging, slikkracht en sliktiming. Deze technologie ondersteunt logopedisten.

Silverfit Alois en Silverfit Rephagia worden nu gebruikt in de opleidingen Logopedie en Fysiotherapie. Ook docenten en studenten van andere opleidingen kunnen de toepassingen gebruiken in het iXperium health of lenen (let op, de Alois neem je niet zo even mee). Kijk voor het complete aanbod van technologien van iXperium Health in onze app.