Speurneuzen: Mistery of Mister X

Codes ontcijferen, puzzels oplossen, werken met een VR-bril en iPads. Dat doe je bij ons escaperoom arrangement Speurneuzen. Juni 2019 is dit arrangement geïntroduceerd en dit schooljaar en is het daarna al 12 keer binnen een half jaar met succes aangeboden. Zowel klassen als teams komen naar het iXperium voor Speurneuzen.  

Team basisschool De Bloemberg – kennismaking gamebased learning

Het team van basisschool De Bloemberg geeft onderwijs aan zeven groepen met kinderen van het asielzoekerscentrum in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Het team heeft de opdracht gekregen om ook  deze groep 21ste-eeuwse vaardigheden aan te leren. Ze hebben voor deze arrangement gekozen om kennis te maken met gamebased leren en lesgeven. Om zelf te ervaren en uit te zoeken of dit een manier is om dit in te zetten in hun eigen onderwijs.

‘Het was best moeilijk maar hebben het wel mooi opgelost. Dat hoort ook wel bij een escaperoom, wat het interessant maakt. En er komen veel onderwerpen in terug. Het feit dat je moest samenwerken is wel omschakelen omdat het ook een wedstrijdelement had. Het was erg leuk om het zelf te doen en we hebben er veel aan gehad,’ aldus het team van basisschool De Bloemberg.

Groep 7 basisschool Petrus Canisius – je leert ook samenwerken

‘We vonden het heel leuk om te doen en we hebben er ook veel van geleerd. Je leerde ook samenwerken, want je moest elkaar helpen en naar elkaar luisteren was ook belangrijk. Als je alles alleen zou doen, was je wel heel lang bezig geweest. Soms waren sommige puzzels zo moeilijk dat het wel even duurde, maar het was juist leuk dat het een beetje uitdagend was. Het was een hele leuke ervaring geweest. Na deze ochtend hebben wij voor Taal op school een krantenartikel geschreven.’

Wil je dit zelf ook met je klas of team doen? Neem contact met ons op, dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor jouw groep. Het is ook mogelijk om met minder onderwerpen dit in de klas in te zetten.