Spotlightsessie iXperium tijdens EAPRIL 2022

Van woensdag 23 november tot en met 25 november vond EAPRIL 2022 plaats. Dit jaar was de HAN de host van de driedaagse conferentie. Onderzoekers, beleidsmakers en (onderwijs)professionals vanuit diverse landen bezochten onze campus in Nijmegen om deel te nemen aan het programma bestaande uit workshops, lezingen en presentaties rondom het thema ‘change the way people learn’.

Spotlightsessie iXperium

In en rondom het iXperiumlab en het studiecentrum vonden in het kader van EAPRIL korte workshops plaats waarin een van de acht basisingrediënten van de iXperiumaanpak centraal stond: professionalisering, iXperiumdesignteams, Monitor en iXperium Health. Marijke Kral opende de spotlightsessie met een korte introductie waarin ze uitleg gaf over de iXperiumwerkwijze. Hierna verspreidden de deelnemers zich over de verschillende workshoplocaties.

Verspreid over drie rondes van elk 20 minuten konden deelnemers aansluiten bij een van de workshops. Tijdens de workshops ontstonden interessante gesprekken tussen deelnemers en onderzoekers. Ook onderling werden kennis en ervaringen gedeeld door deelnemers.

Al met al waren het inspirerende en interactieve workshops. Met deze spotlightsessie heeft het iXperium een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het programma van EAPRIL 2022.

Over EAPRIL

EAPRIL is de European Association for Practitioner Research on Improving Learning. De conferentie wordt sinds 2006 jaarlijks georganiseerd door een van de deelnemende landen en is gericht op de onderlinge uitwisseling van kennis en praktijkgericht onderzoek over onderwijs, leven lang leren en work-based learning. De doelstelling van EAPRIL is om verbeterd onderwijs en professionalisering te stimuleren en de kloof tussen onderzoek, praktijk en beleid te verkleinen.

Dit jaar werd de conferentie geopend met twee inspirerende keynotes door Wietske Kuijer – Siebelink en Jos Sanders en door Sui Lin Goei van Hogeschool Windesheim. Vervolgens konden de deelnemers zich verspreiden over een tiental workshops en lezingen die gelijktijdig op verschillende locaties van de HAN-campus plaatsvonden.