Sterkplaats Nijmegen bij iXperium Health

Vandaag kwamen medewerkers van het Living Lab de verzamelplaats voor alle innovatie bij Pluryn en ervaringsdeskundigen (in opleiding) van Sterkplaats Nijmegen naar iXperium Health. De Sterkplaatsen zijn een initiatief van de LFB (de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een (verstandelijke) beperking). Sterkplaats Nijmegen is een samenwerking tussen de HAN en de LFB.

De bijeenkomst was georganiseerd door Tom van den Bos student Social Work en ervaringsdeskundige Mycha Kilian. En wat een plezier had iedereen. Mooi om te zien dat ieder op zijn eigen manier de verschillende technologieën verkende. Ze maakten kennis met robots Tessa en Felix, ontdekte de magie van de CRDL, bewogen met Symphonic Emotions, Silver Fit en de Moofie Beweegstok en speelden games met de Pillo.

De groep komt zeker nog een keer terug om andere technologieën te verkennen zoals virtual reality. En ze komen ook zeker een keer naar de makerspace om te leren 3d-printen en te maken met AI.

Samen met deze ervaringsdeskundigen en onze studenten en docenten verkennen we wat de meerwaarde is van technologie. Het team van Living Lab van Pluryn test en adviseert mensen die bij Pluryn wonen en werken in het gebruik van technologische hulpmiddelen. De mensen van Sterkplaats Nijmegen kijken welke technologieën ze zelf nog niet kennen, proberen deze uit en geven ons feedback. Fijn om ervaringen uit eerste hand te krijgen. Sterkplaats Nijmegen is ook verbonden aan onderzoeken van zorginstellingen en andere onderwijsinstellingen. Daar kunnen wij weer van leren. Fijn dat we vandaag elkaar beter hebben leren kennen. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst!