Studenten testen Max

Vorige week konden de eerste studenten onze virtuele client Max testen.

“oh, wow, ik zit echt in een kamer”. De student met VR-bril is een van de eerste testers. Twijfelend steekt ze haar had uit … “Moet ik hem nou een hand geven?”. Het is soms nog even zoeken in de virtuele wereld wat je virtuele client wel kan en wat niet.

Ik mocht de game ook testen. Als je in de virtuele wereld van Max stapt zie je een werkkamer. Rechts op je bureau staat een computer. Links kun je door de ramen de bomen buiten zien. Er schijnt mooi licht in de werkkamer. Eigenlijk heb ik te weinig tijd genomen om echt even goed te kijken want ik dacht buiten staat Max te wachten, laat ik hem maar naar binnen vragen. Als ik de virtuele deur door ga zie ik inderdaad Max staan. “Hallo Max, kom je mee?” Ja hoor hij gaat mee de kamer in.

We zitten ieder aan een kant van de tafel. Ik zie rechts op de computer welke stappen ik in het intakegesprek kan doen. Max vertelt van alles. Over zijn moeder en zus, zijn vrienden, over uitgaan en over school. Hij begrijpt niet alles wat ik zeg maar over-all is het alsof je met een echte client aan tafel zit. Ik kom heel wat te weten over Max. Aan het eind van het gesprek laat ik max weer uit en ja … hij geeft me een hand!

Nadat je de simulatie hebt afgesloten krijg je data terug. Ik had bijvoorbeeld niet heel goed samengevat en was soms erg direct. Tijdens het simulatie-spel verzamelt de app allerlei data. Met deze data kun je bepalen waar je nog aan kunt werken.

In onderstaande video vertelt Astrid Timman over het project waarin we de virtuele client ontwikkelen.