Studiedag lerarenopleidingen

Dinsdag 21 januari hadden medewerkers van de tweedegraadslerarenopleidingen van de HAN een studiedag. Pieter van Rooij schreef een verslag.

Alle tweedegraads lerarenopleidingen van de HAN zijn al geruime tijd bezig met de (door)ontwikkeling van een leerlijn leren en lesgeven met ict in hun curriculum. Daarnaast vinden er allerlei initiatieven plaats waarmee de lerarenopleiders zichzelf vaardiger maken op de inzet van ict in het onderwijs.
Vandaag was het tijd voor de jaarlijkse studiedag , die dit keer geheel in het teken stond van leren en lesgeven met ict.

De dag werd geopend door Patricia van Slobbe. Ze nam ons mee in de conclusies die ze trekt in haar boek Kleppen dicht. Bekijk de presentatie.

Daarna gingen de 120 opleiders uiteen in workshops. Onder (bege)leiding van acht bevlogen trainers leerden zij kennisclips en interactieve presentaties maken, deden zij meer kennis op over blended learning en peer-feedback met ict en werden goede gesprekken gevoerd over de rol van technologie in relatie tot (vak)didactiek.

In de middag gingen de collega’s in hun eigen team aan de slag. Met de iX-ray als gespreksinstrument gingen zij dieper in op hun eigen ict-competenties. Nadat zij in hun vakgroep aan het curriculum hadden gewerkt was het tijd voor de welverdiende borrel. Allen weer wat wijzer en met mooie plannen voor de nabije toekomst.