Tip van Mediamentor Vincent

Ben je benieuwd hoe de Sterrennacht van Van Gogh er van dichtbij uitziet? Heb je wel eens door de oude Maya-tempels gelopen of kennisgemaakt met inspirerende figuren uit de Afro-Amerikaanse geschiedenis? Wil je meer weten over de unieke eetcultuur van Japan of de spectaculaire spoorwegen van India?
Google Arts and Culture is een website waar je al deze dingen virtueel kunt bezoeken. Je kunt de cultuur en kunstwerken bekijken, maar vaak is het ook mogelijk om via “Street View” of met een 360 graden foto er virtueel in rond te lopen. Je kunt dit op allerlei manieren in je lessen inzetten. Begin je les met een digitale rondleiding, of laat leerlingen zelf virtueel op zoek gaan in het Rijksmuseum en een schilderij natekenen. Laat ze zoeken naar materiaal over de tweede wereldoorlog of een bekende kunstenaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan dit filmpje om een indruk van de website te krijgen. Je kunt het filmpje ook gebruiken als instructiefilmpje voor je leerlingen.