Vacature Senior projectleider iXperium netwerk

Ben jij de spin in het web die we zoeken voor ons sector overstijgend netwerk van (po, vo, mbo en hbo) onderwijs, lerarenopleidingen en onderzoek gericht op onderwijsinnovatie met ict? Heb jij oog voor ieders ambities en weet je die te verbinden aan de gemeenschappelijke koers?

Kun je werken vanuit de gedachte dat we samen meer kunnen dan alleen op dit weerbarstige, complexe thema? Dan is dit de functie voor jou! We zoeken voor het kernteam van iXperium bij de HAN per direct een ervaren en enthousiaste bruggenbouwer die de relaties versterkt en verduurzaamt.

WAT JE GAAT DOEN

 • Als senior projectleider van het iXperium ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties in het netwerk van het iXperium met partners binnen en buiten de HAN.
 • Je bent een ambassadeur voor het gedachtengoed van het iXperium en onderschrijft naar alle partners de visie van het netwerk. Je werkt hierbij nauw samen met de lector en associate lectoren Leren met ict.
 • Je brengt partners met elkaar en met mogelijk relevante andere partijen rond het netwerk in contact. Je overziet het geheel en draagt bij aan het levendig en innovatief houden van het netwerk in relatie tot de gezamenlijke ambities.
 • Je houdt voortdurend de vinger aan de pols, monitort de voortgang van de samenwerkingen en rapporteert daarover aan de (associate) lectoren en de stuurgroepen. Dit doe je in afstemming met de betrokkenen bij het netwerk zoals de projectleiders en de programmamanagers van de aangesloten partners.
 • Je signaleert welke interventies in het netwerk nodig zijn en adviseert hierover. Je draagt op het grensvlak van praktijk en onderzoek actief bij aan de versterking van vraagarticulatie en kennisbenutting. Je bent een gesprekspartner op strategisch, tactisch en soms operationeel niveau, voor betrokkenen uit diverse onderwijssectoren en disciplines.
 • Je overlegt met de lector en associate lectoren over mogelijke nieuwe samenwerkingen, denkt mee over nieuwe activiteiten en projecten en de inhoudelijke koers van het iXperium op de onderliggende programmalijnen.
 • Als kwartiermaker ga je in gesprek met potentiële partners en bereid je samenwerking en toetreding tot het netwerk voor.
 • Je helpt partijen bij het formuleren van ambities en doelstellingen binnen de beoogde samenwerking, passend bij de visie en programmalijnen van iXperium en helpt mee deze te vertalen in specifieke projectplannen, businesscases en businessplannen.
 • Naast je rol binnen het netwerk, vervul je in samenwerking met de lector en associate lectoren de rol van projectleider op deelprojecten en werk je samen met communicatiemedewerkers en community managers aan het versterken van de community.

DIT ZOEKEN WIJ IN JOU

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau dat tot uitdrukking komt in een afgeronde opleiding op masterniveau op onderwijskundig, veranderkundig of organisatiekundig gebied.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met onderwijsinnovatie in diverse onderwijssectoren. Je hebt aantoonbare affiniteit met en kennis van onderwijsinnovatie met ict. Je weet welke relevante vragen en ontwikkelingen er spelen in het brede onderwijsveld en kunt die in verband brengen met bestaande en te ontwikkelen activiteiten en projecten in het iXperium.
 • Je bent een enthousiaste en inspirerende collega die in staat is het gesprek over de samenwerking op strategisch, tactisch en operationeel niveau te voeren.
 • Je bent een verbinder, bruggenbouwer en netwerker, kunt mensen enthousiasmeren en denkt graag na over het vertalen van ambities naar activiteiten.
 • Je kunt goed functioneren in een multidisciplinair team van onderzoekers en professionals uit de onderwijspraktijk van po, vo, mbo en hbo.
 • Je hebt ervaring met het leiden van complexe projecten en het opbouwen en onderhouden van relatienetwerken.
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief. Je beschikt over sterke organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent een teamplayer.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met het schrijven van business cases, projectplannen en projectevaluaties.
 • Je bent nieuwsgierig, in staat anderen te inspireren, te motiveren, toont ondernemerschap, bent oplossingsgericht en hebt een innovatieve houding. Je bent in staat je handelen vanuit een reflectieve houding steeds te verbeteren.

DIT BIEDEN WIJ JOU

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een enthousiast en divers team dat hard aan de weg timmert, zowel regionaal, nationaal als internationaal.
 • Een aanstelling in de functie van projectleider niveau 1.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.717,25 (cao-hbo schaal 12) op basis van fulltime;
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof, onbeperkte sportmogelijkheden (bij een jaarcontract) voor een kleine bijdrage;
 • Een eigen HAN Academy zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

JOUW SOLLICITATIEPROCEDURE

Klik onderaan op de link om online te solliciteren. Reageren kan tot en met zondag 4 oktober 2020. Je kunt je motivatiebrief richten aan Ronald Beckers, academiemanager.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 12 oktober.

Voor deze functie moet je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Vragen over de inhoud van de functie
Marijke Kral, lector Leren met ict
Bellen: 06 41 87 64 64
E-mailen: marijke.kral@han.nl

Vragen over de sollicitatieprocedure                     
Susan Willemsen, Medewerker Resourcedesk
Bellen: 06 55 24 07 04
E-mailen: Susan.Willemsen@han.nl

Over iXperium

is een netwerkorganisatie van het lectoraat Leren met ict, de lerarenopleidingen van de HAN, onderwijsorganisaties primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo, waaronder andere lerarenopleidingen. In het iXperium werken onderzoekers, leraren, lerarenopleiders, ict-experts, studenten en andere professionals uit het onderwijs samen aan ‘evidence informed’ praktijkontwikkeling en professionalisering en aan kennisontwikkeling. De gezamenlijke, richtinggevende visie luidt: ‘leren is een leven lang gepersonaliseerd leren in een door technologie ondersteunde, sociale, leeromgeving’.

Er wordt gewerkt aan drie programmalijnen:

 • gepersonaliseerd leren met ict;
 • de organisatie van gepersonaliseerd leren met ict op micro-, meso- en macroniveau;
 • opleiden in ict-geletterdheid voor leren, leven en werken.

Het iXperium onderhoudt en verbindt diverse regionale en sectorale samenwerkingsverbanden en langlopende projecten. Het lectoraat Leren met ict is de centrale kennispartner van het iXperium. Het iXperium heeft een kernteam van ongeveer 15 personen: een lector en twee associate lectoren, (senior) onderzoekers, specialisten Leren met ict, projectleiders en projectondersteuners.

Het iXperium maakt in de HAN onderdeel uit van academie Educatie. De thuisbasis van het kernteam is de HAN-campus in Nijmegen, maar werkzaamheden vinden ook plaats op de HAN-campus in Arnhem en uiteraard in het onderwijswerkveld.