Verrijk je kunstvakken met ict in de iXart

Maandag 27 januari zat een bont gezelschap van docenten kunstzinnige vorming Pabo, programmamanagers iXperium, onderzoekers van Kenniscentrum en een specialist Leren met ICT in de iXart Nijmegen (naast de trap in de kantine).

De aanwezige muziekinstallatie werd gedemonstreerd en de inhoud van een leskastje met een compleet uitgewerkt idee voor een les behorende bij OWE 2.11 werd getoond. Verder liet het iXperium de arrangementen ‘De Kleine Kunstenaar’ en ‘Kunst en Kids’ zien.

Inspirerende voorbeelden van onderwijs met ICT

Naast de leskastjes en de muziekinstallatie kun je gebruik maken van een greenscreen, zijn er inspirerende werkstukken te bewonderen en liggen er boeken over theoretische achtergronden bij kunstonderwijs. De inrichting zal in de loop van dit schooljaar verder aangevuld worden.

iXart: kunstzinnige vorming verrijkt met ICT

De iXart staat voor kunstzinnige vorming, verrijkt met ICT. Docenten dans, drama, muziek, beeldend van de pabo geven hier les aan hun studenten. Studenten laten zich inspireren door de aanwezige voorbeelden en leerkrachten basisonderwijs krijgen bij een arrangement van het iXperium ideeën voor hun eigen lespraktijk. 

Wil je gebruik maken van de iXart? Neem contact op met het iXperium (024) 353 13 31.