Webinars Minecraft en Google Classroom

Afgelopen periode presenteerden onze mediamentoren van iXperium Nijmegen twee webinars: Minecraft for Education Edition en Google Classroom.

Deze webinars inspireerden vele leerkrachten. Zo blijkt ook uit de positieve reacties die wij van de deelnemers terugkregen.

Van tevoren bouwden onze mediamentoren een speciale wereld in Minecraft for Education. Via deze wereld mochten de deelnemers zelf op ontdekkingstocht en konden ze de mogelijkheden van Minecraft zelf ervaren. Met behulp van de handleiding lukte het iedereen om een eerste wereld van Minecraft te downloaden. Het webinar ging in op de functionaliteiten van het platform en vooral hoe en op welke manier je het kunt inzetten in jouw lessen.

Diezelfde middag namen we andere deelnemers mee in het ontwikkelen van een Google Classroom. Een Google Classroom is een digitaal klaslokaal waarin je communiceert met je leerlingen. Je kunt o.a. opdrachten klaarzetten en instructiemateriaal posten. Leerlingen kunnen samenwerken en overleggen met elkaar. Bovendien kunnen leerlingen werk inleveren en kun je als leerkracht de leerling real-time volgen.

Inmiddels hebben we ook een derde webinar opgenomen. Hierbij nemen we je stap voor stap mee in de wereld van Microsoft Teams.

Ben jij geïnteresseerd in een of meerdere webinars? Neem dan eens een kijkje in onze leeromgeving vol met instructiekaarten en filmpjes die je op weg helpen bij het maken van jouw eigen omgeving! Voel je welkom op onze iXperiumplus site waar onze webinars te zien zijn.

Toegang tot de Classroom Basis of Teams de Basis? Stuur een mail naar nijmegen@ixperium.nl, o.v.v. je naam, je school en bestuur (alleen voor scholen die zijn aangesloten bij iXperium Nijmegen).