Indrukwekkende studiereis South by Southwest 2019

7 t/m 14 maart brachten we met een delegatie van de HAN een bezoek aan het SxSW (spreek uit als: South by Southwest) festival in Austin, Texas. Het festival bestaat al sinds 1987, begon met alleen muziek maar sinds 1994 is er ook aandacht voor interactieve media en film.

De groep bestond uit 18 HAN-collega’s, afkomstig uit alle faculteiten en het servicebedrijf. De personen die mee waren zijn:
Educatie: Jaap Dekker, Frank Derks, Pierre Gorissen, Marijke Kral, Marie-José Kuypers, Pieter van Rooij en Hans Verwijs (iXperium Centre of Expertise leren met ict,  Instituut Leraar en School, PABO)
Techniek: Wouter Nordsiek en Hendrik Postma (Informatie en Communicatie Academie)
Gezondheid, Gedrag en Maatschappij: Hilde Cuppen , Gerald van Koert en Dinet Poortman (iXperium Health, SPH, toegepaste psychologie, mondzorgkunde)
Economie en Management: Marlies Banus, Henk van den Hooven, Ellen Lakens en Jennifer Schutte (instituut Bedrijfskunde en Recht)
Service bedrijf: Tanja van Grinsven en Michel Kao (Service Unit Onderwijs en Onderzoek)
Deze groep is tot stand gekomen met als doel om initiatieven op het gebied van leren en lesgeven met ICT binnen de HAN te versterken en verbinden.

De indrukken die we hebben opgedaan tijdens onze reis willen we graag met andere collega’s delen. Het is ontzettend moeilijk om een dergelijke ervaring te delen op een manier die recht doet aan onze ervaringen, maar we proberen je inzicht te geven in onze belevenissen door tekst, links en beeld met elkaar te verbinden. We hebben blogs geschreven over de inhoudelijke sessies die we hebben bijgewoond en daarnaast hebben alle deelnemers, op video, aangegeven wat zij het meest indrukwekkend vonden en wat ze mee terug nemen naar hun eigen opleiding.

Meer zien? Op het YouTube kanaal van SxSW zijn heel veel integrale registraties van sessies te vinden (ook van voorgaande jaren). Deze zijn allemaal van dit jaar.

Wil je alle interviews met de HAN collega’s die mee waren achter elkaar bekijken? Kijk dan hier.

Terugblik Design

Terugblik Artificial Intelligence

Terugblik Storytelling

Terugblik AR en VR

Terugblik trends