3 en 4 oktober: iXtreme Oktoberfest

Op 3 en 4 oktober is het zo ver: dan vindt het iXtreme Oktoberfest plaats, een inspirerende ontmoeting voor de betrokken professionals uit het netwerk van het iXperium. Het iXtreme Oktoberfest is een evenement waarin we in een actieve setting kennisdelen en samen werken aan gepersonaliseerd leren met ict aan de hand van de input uit de praktijk. Ook maken deelnemers kennis met alle tools, kennisproducten en inzichten die in het brede iXperiumnetwerk zijn ontwikkeld.

Alleen samen kunnen we waardevolle kennisproducten, trainingen en bruikbare tools ontwikkelen. Daarom organiseert het iXperium een iXtreme Oktoberfest, waar deelnemers gezamenlijk aan de slag gaan met gepersonaliseerd leren met ict in een actieve setting. Deelnemers kunnen zelf zelf kennis en ervaring meenemen uit hun eigen praktijk: dat kunnen inzichten uit onderzoek en ervaringen zijn, maar dat mogen ook vragen zijn.

Op het iXtreme Oktoberfest ‘brouwen’ de aanwezigen samen een doorlopende leerlijn digitale geletterdheid voor leerlingen en studenten in voorschoolse opvang, primair en voorgezet onderwijs, mbo en hbo. Daarnaast verzorgt Rolinka Kattouw van Next Nature een lezing.

Tijdens het Oktoberfest maken deelnemers kennis met alle tools, kennisproducten en inzichten die we in het iXperiumnetwerk zijn ontwikkeld. We bieden de gelegenheid om professionals uit andere sectoren te leren kennen en met hen te sparren over hoe de kennis en tools uit andere sectoren toegepast kunnen worden in de eigen onderwijspraktijk.

Programma

9:30    Inloop
10:00   Aftrap iXtreme Oktoberfest
10:15   Lezing Rolinka Kattouw van Next Nature
11:00   Samen brouwen – we gaan onderwijs brouwen volgens een ‘iXtreme’ bierrecept: we schroten de mout, maisen, klaren, koken de wort, koelen en enten de gist, vergisting en tot slot bottelen we de doorlopende leerlijn digitale geletterdheid plus alle inzichten en eventuele vragen die leven in het brede iXperiumnetwerk 
15:45   Bierketelpitches
16:30   iXtreme netwerkborrel
17:30   Afsluiting

Locatie: Bierbrouwerij De Brouwtoren in Nijmegen.

Op 4 oktober is er van 15:00 tot 18:00 uur de iXtreme afterparty voor bestuurders, managers en netwerkleden die 3 oktober niet de hele dag kunnen komen. Die dag wordt een terugkoppeling gegeven van de opbrengsten van 3 oktober en is er opnieuw de kans om te netwerken met leden uit alle onderwijssectoren die actief bezig zijn met leren, lesgeven en werken met ict en technologie. Tevens worden op 4 oktober tools en kennisproducten gepresenteerd die in het brede iXperiumnetwerk zijn ontwikkeld.

Meld je aan iXtreme Oktoberfest – iXperium. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door NRO en SIA.

NB. Alleen medewerkers van formele samenwerkingspartners kunnen zich voor dit evenement aanmelden.