Jaarverslag 2018

2018 was een bruisend jaar voor iXperium. We verwelkomden nieuwe partners in ons netwerk, zowel in de regio Gelderland als daarbuiten. Binnen de HAN startte in 2018 iXperium Health, een samenwerking met Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij. De eerste stappen voor een vergelijkbare samenwerking met Faculteit Economie en Management en Faculteit Techniek zijn gezet. In Amsterdam is een initiatief ontstaan voor een iXperiumsamenwerking met de Montessorischolen Amsterdam en de lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam. Met de Verenigde Scholen Alberdingk Thijm verkennen we de mogelijkheden van een iXperium in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht.

Er zijn mooie projecten gerealiseerd zoals Tablio, AllYouCanLearn en Nijmeegse Beweging (digitale) geletterdheid. Voor de onderzoekswerkplaatsen Gepersonaliseerd leren met ict hebben we twee NRO toegekend gekregen: één in het primair onderwijs, één in het mbo. Dit is nog maar een greep uit de ontwikkelingen van 2018.

iXperiumdesignteams werkten geïnspireerd en hard aan mooie ict-rijke leerarrangementen. De toepassing die werd ontwikkeld door het iXperiumdesignteam van Aventus werd zelfs genomineerd voor de Computable Award in de categorie beste onderwijstoepassing.

De belangstelling voor wat in het iXperium gebeurt, hoe dat gebeurt en wat het oplevert, is groot, zowel regionaal als landelijk. Download het jaarverslag hieronder en lees er alles over.

Veel leesplezier!