Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Implementatie van VR in zorg en welzijn

woensdag 15 december 2021 om 15:00 17:30

We zien steeds meer toepassingen voor virtual reality in zorg en welzijn. Hoe zorgen we dat we deze toepassingen structureel kunnen inzetten in zorg en welzijn? Waar moet je aan denken als je VR wilt inzetten? Wie zijn de belangrijke stakeholders, welke belemmeringen zijn er en hoe kunnen we die samen weghalen? Wie gaat het betalen? Welke kennis heb je in je organisatie nodig om VR in te kunnen zetten? En wat verwachten we van de opleidingen of onderzoeksgroepen van de HAN? Tijdens het event Implementatie van VR in zorg en welzijn gaan we in op deze en andere vragen.

iXperium Health (HAN), InMotionVR en Health Valley Netherlands organiseren op woensdag 15 december van 15.00 – 17.30 uur het online event Implementatie van VR in zorg en welzijn. Wij nodigen je uit om hier aan deel te nemen. Het programma bestaat uit een combinatie van kennisdeling, panelgesprek, netwerken en een online markt met ontwikkelaars van VR-toepassingen. Je kunt je aanmelden via de site van Health Valley.

We zenden het eerste deel van dit event live uit en nemen het ook op.

Programma

14:30 Ontvangst met markt van ontwikkelaars/aanbieders van VR-toepassingen

15:00 Welkom door Maurice Magnée van iXperium Health (HAN)

15:10 Keynote Prof. Dr. Noël Keijsers van de Sint Maartenskliniek vertelt over de inzet van VR bij revalidatie, van theorie naar praktijk.

15:35 Panelgesprek hoe implementeren we VR in zorg en welzijn?
Met vertegenwoordiging vanuit zorgverzekeraars, zorg en welzijnsinstellingen, onderwijs en cliënten.

16:15 Online markt met aanbieders van VR-toepassingen
Met ontwikkelaars van VR-toepassingen die worden ingezet bij fysiotherapie, ergotherapie, vaktherapie, angstbehandeling, psycho-educatie, gedragstraining, pijnbestrijding, afleiding bij behandeling en in het hoger onderwijs.

Op deze online markt ontmoet je een breed netwerk aan professionals uit het werkveld en educatie, die VR-toepassingen ontwikkelen en inzetten in zorg en welzijn.

17:30 Afsluiting

Deelnemers aan de markt

inMotionVR, iXperium Health (HAN), The Simulation Crew, Improvive, VR Lab, Enliven, Vrendle, dreamdiVR, en anderen.