Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie Leren en lesgeven met ict

maandag 12 juni 2023 om 15:00 17:00

Kom 12 juni naar de inspiratiesessie vanuit HAN Open Digital Horizons over Leren en lesgeven met ict in iXperium Nijmegen. Je krijgt inspiratie hoe je Virtual reality of gamification kunt inzetten in je onderwijs en hoe je studenten blended kunt laten leren. We gaan in gesprek over de ethiek van inzet van technologie, data en AI in onderwijs. En we vertellen je in deze sessie ook alles over onderwijs ontwerpen in een iXperiumdesignteam. Dit zijn multidisciplinaire teams van docenten, studenten, onderzoekers en ondersteuners die binnen de HAN (en andere organisaties) samen onderzoeksmatig een vraagstuk uit de onderwijspraktijk onderzoeken en hiervoor een leerarrangement ontwerpen, testen en waar mogelijk ook implementeren in het onderwijs.

Heb je behoefte aan inspiratie om het onderwijs rijker, leuker, effectiever en/of motiverender te maken en wil je graag in contact komen met mensen die hier al druk mee bezig zijn? Sluit dan 12 juni aan bij deze inspiratiesessie. Deelname is gratis.

Meld je aan

Inspiratiesessie HAN Open Digital Horizons 12 juni- leren met ict (en technologie)

Naam

Praktische informatie

Tijd:                 15 -17 uur

Locatie:           iXperium Nijmegen, Kapittelweg 35 Nijmegen

Kom je met het openbaar vervoer dan loop je in vijf minuten naar Kapittelweg 35. Kom je met de auto of fiets dan is er onder het gebouw een grote stalling voor fietsen en een parkeergarage voor auto’s.

Programma

Na een plenaire start waar verschillende designteams presenteren met welke vragen zij aan de slag zijn gegaan, wat ze hebben gedaan en wat dat tot nu toe heeft opgeleverd (je hebt alle kans om deze collega’s te vragen hoe zij in hun academie werken aan de ontwikkeling van data- en digivaardige professionals) kun je kiezen uit een van deze sessies:

  1. Blended leren – Praktische handvatten en randvoorwaarden om op een laagdrempelige manier je onderwijs te direct te kunnen verbeteren door een optimale mix van fysieke leeractiviteiten en leeractiviteiten gebaseerd op digitale technologie in verschillende leeromgevingen.
  2. Ethiek – Wat kan technologie en waarvoor kan je het gebruiken? Daar spreken we regelmatig over, maar welke dilemma’s zitten er aan de inzet van technologie in het onderwijs? In deze interactieve workshop verken je verschillende ethische dilemma’s over onderwijs en technologie.
  3. VRWelke meerwaarde kan virtual reality spelen in het meer (be)grip krijgen in de les en voor het beroep?
  4. Gamification/Serious Gaming – Kruip in de rol van een curriculumbouwer en ervaar wat een serious game met je doet. Leer meer over de leerprincipes die ten grondslag liggen aan serious games en gamfication en ontdek manieren om het onderwijs motiverender en uitdagender te maken.

We sluiten om 16:45 uur de inspiratiesessie af en eindigen met een netwerkborrel.

Kom naar deze inspiratiesessie, laat je inspireren, deel waar jij mee bezig bent of wat jij nodig hebt om een stapje verder te komen in het leren en lesgeven met ict en professionaliseer jezelf verder tot een digi-datavaardige professional.