Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

iXbites Implementatie van langdurige zorg @home

donderdag 16 maart 2023 om 12:00 14:00

Ben je student, docent onderzoeker of professional in zorg, welzijn of sport en heb je interesse in de inzet en implementatie van technologie in je vakgebied? Kom dan 16 maart tussen 12 en 14 uur naar iXbites “Implementatie van langdurige zorg @home”. Drie organisaties die technologie succesvol hebben geïmplementeerd in hun organisatie vertellen hun ervaringen, hun tips en de lessen die we kunnen leren uit dat wat niet goed ging. We laten ook zien hoe deze organisaties samen kennis delen via het platform van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). 

Implementatie van zorgtechnologie #hoedan?

Op welke manier bereiden de zorgprofessionals van nu én van de toekomst zich voor op de nieuwe manier van zorgverlening? We denken dan aan persoonlijke zorgverlening, met behulp van technologie om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. En persoonlijke zorgverlening waarbij de zorgprofessional zelfverzekerd en vanzelfsprekend e-health inzet als onderdeel van de eigen zorgactiviteiten. Hoe implementeer je als organisatie die technologie in je organisatie? Welke technologie kies je? Waar vind je kennis en ervaring van organisaties die je voorgingen? En hoe zorg je dat zorgprofessionals en cliënten de nieuwe technologie ook echt gebruiken? We organiseren deze iXbites in samenwerking met VitaValley en deelnemers in het programma SET-up.

VitaValley

VitaValley is een onafhankelijke netwerkorganisatie die innovaties met grote impact op het werk van zorgprofessionals en op de gezondheid van burgers realiseert. VitaValley begeleidt deelnemers van het ondersteuningsprogramma voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET).

Attent zorg: medicatieveiligheid, bewaking en toediening

Attent Zorg en Behandeling levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan vooral ouderen. Zij presenteren het implementatieproces van virtuele thuiszorg en medicatieveiligheid, medicatiebewaking en toedieningsregistratie.

Klimmendaal: beeldschermzorg voor zorg op afstand

Klimmendaal is een revalidatiecentrum voor mensen met fysieke of cognitieve beperking. Klimmendaal implementeerde beeldschermzorg voor zorg op afstand en ontwikkelde een eigen platform voor thuisrevalidatie.

Praktische info

iXbites vindt plaats op de HAN-Campus, Kapittelweg 33 in Nijmegen. Uiteraard serveren we weer een lekkere lunch voor alle deelnemers. De HAN Campus is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto. Na aanmelding ontvang je aanvullende informatie.

We verzoeken je om je aan te melden via het formulier onderaan deze pagina.

Inspiratie en kennisdeling

In het eerste uur, 12:00 tot 13:00 uur, hoor je de verhalen van professionals van de SET-innovatieclusters uit de regio die technologie implementeren in hun organisatie en nu zorg kunnen leveren bij cliënten thuis. Hoe zorg je er voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen? En welke therapie kan de cliënt zelfstandig of onder begeleiding op afstand thuis doen?

Medewerkers van iXperium Health vertellen hoe ze studenten en medewerkers van de HAN inspireren, de ruimte geven voor experiment en hoe ze hen ondersteunen bij hun professionalisering.

Zelf ervaren en netwerken

In het tweede uur, 13:00-14:00 uur, kun je zelf ervaren hoe je als zorgprofessional op afstand werkt of hoe een cliënt de zorg thuis ervaart.

iXbites geeft je een unieke kans om ervaringen te horen, zelf de inzet van technologie te ervaren en te kunnen netwerken met professionals in onze regio.

We verzoeken je om je aan te melden via onderstaand formulier.

Meld je aan voor iXbites

Studenten, medewerkers en relaties kunnen zich aanmelden voor iXbites.

  • MM slash DD slash JJJJ