Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

iXbites – Meer zelfregie in onderwijs en zorg met XR

donderdag 27 juni om 12:00 14:00

27 juni kun je weer meedoen met iXbites, het lekkere kennisdeelevent van iXperium Health. Dit keer verdiepen we ons in de rol van VR/AR/XR in het onderwijs en in de zorg. Mis deze kans niet om voorop te blijven lopen in je vakgebied!

VR als richtingaanwijzer voor meer zelfregie bij studenten

We starten met een presentatie van docentonderzoeker Astrid Timman. Onder de titel “Data uit VR als Richting Aanwijzer voor meer zelfregie van studenten” doet zij onderzoek vanuit een Comeniusproject. In een vogelvlucht nemen we je mee in het proces van ‘co creatie tot implementatie in het onderwijs Verpleegkunde van de HAN’. Samen met Yrsa Niels en Rinske de Groot presenteren we een aantal highlights uit het onderzoek naar de meerwaarde van zelfstandig oefenen van gespreksvaardigheden met VR- intake. 

Groeiende impact van Extende Reality in onderwijs en zorg

Daarna belicht Tom van de Belt, onderzoeker bij het lectoraat Technologie voor Gezondheid, de groeiende impact van Extended Reality (XR) in onderwijs en zorg. Bij het lectoraat zien ze hoe snel deze ontwikkelingen zich opvolgen. Het is soms niet meer de vraag wat wij doen met technologie, maar wat technologie met ons doet. Volgens Tom krijgt iedere student, docent en zorgverlener te maken met deze technologieën. Daarom is het belangrijk om ze kritisch onder de loep te nemen.

Wat kun je verwachten bij deze presentatie? 

  • Lopend onderzoek bij de HAN: Ontdek de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.
  • Landelijk initiatief DUTCH: Leer hoe zorgopleidingen transformeren door 50% van de huidige praktijkuren te vervangen door fysieke en/of virtuele simulatie

Uiteraard is er na de presentaties genoeg kans om vragen te stellen. 

Interactief gesprek en ambities mbt XT in onderwijs en zorg

In het tweede uur van iXbites gaan we met Astrid, Tom, associate lector Mariola Gremmen (HAN Lectoraat Leren met ict), het publiek en verschillende experts in gesprek over de meerwaarde van XR in het onderwijs en benoemen we samen een ambitie met betrekking tot de inzet van XR in het onderwijs.

Programma 27 juni 2024
11:45 Inloop, lunch staat al klaar
12:00 Start iXbites
14:00 Afsluiting

Locatie
Kapittelweg 33 Nijmegen D0 (Meet & Greet Social Work)

iXbites is een combinatie van een kennisdeelbijeenkomst met inspirerende voorbeelden van technologie in zorg en welzijn, een smakelijke lunch en een mooi netwerk van professionals waarmee je kunt netwerken. iXbites is een initiatief van iXperium Health. Deelname is gratis. 

Meld je aan voor iXbites

Studenten, medewerkers en relaties kunnen zich aanmelden voor iXbites.

  • MM slash DD slash JJJJ