Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

iXbites Onderwijsinnovatie bij Fysiotherapie

woensdag 15 december 2021 om 12:00 14:00

Graag nodigen we je uit voor iXbites op 15 december van 12-14 uur. iXbites is een combinatie van inspirerende voorbeelden van technologie in zorg en welzijn, een smakelijke lunch en een mooi netwerk van professionals waar je mee kunt netwerken. iXbites is een initiatief van iXperium Health. Je kunt je via het formulier onderaan deze pagina aanmelden.

We gaan in deze iXbites in op de onderwijsinnovatie bij de opleiding Fysiotherapie. De opleiding heeft sinds september dit jaar een nieuw curriculum, gebruikt een nieuwe manier van toetsen (programmatisch toetsen), een nieuwe didactiek, een nieuwe leeromgeving, ze werken zonder rooster maar met just in time onderwijs, in verticale leergroepen, online en face-to-face met gebruik van verschillende soorten ict en technologie.

In de opleiding werken alle studenten van eerstejaars tot vierdejaars samen in zogenaamde communities of practice en communities of learning die gekoppeld zijn aan leercoaches. Studenten bepalen binnen grotere thema’s zelf waar ze aan werken en hoe ze tot hun gewenste leeruitkomsten komen.

Hoe pakte het team dit aan en hoe ziet het onderwijs bij deze opleiding er nu uit? Docenten en studenten vertellen uitgebreid over de opleiding en hun ervaringen. Aansluitend ervaren deelnemers zelf hoe studenten in de opleiding studeren. Hoe bepalen studenten hoe ze tot leeruitkomsten komen? Welke digitale toepassingen zet de opleiding in? Kun je vaardigheden opdoen met een VR-toepassing?

Programma

11:45 Ontvangst

12:00 Presentatie – docenten en ontwikkelaars Niki van Stolwijk, Marjo Maas en Joost Seeger presenteren de nieuwe opzet van de opleiding.

13:00 Zelf ervaren en ervaringen delen – Deelnemers kunnen in groepen zelf ervaren hoe studenten en docenten werken in deze nieuwe opzet van de opleiding. UIteraard is er ruim de gelegenheid om met studenten en docenten in gesprek te gaan.

14:00 Virtual reality in zorg en welzijn
Aansluitend aan iXbites kunnen de deelnemers een markt bezoeken met ontwikkelaars van VR-toepassingen voor zorg en welzijn. Deze markt is onderdeel van het event Implementatie van VR in zorg en welzijn.

Praktische informatie

iXbites vindt plaats op de HAN-campus Kapittelweg 33, in C1.63 (eerste verdieping).

Kom je met het openbaar vervoer dan stopt er een bus op de Kapittelweg voor het gebouw. Vanaf station Heijendaal loop je in vijf minuten naar de HAN-campus.

Kom je met de auto dan kun je de auto parkeren bij Kapittelweg 35 (onder rechtergebouw).

Event Implementatie van VR in zorg en welzijn

Op 15 december organiseren we ook het online event Implementatie van VR in zorg en welzijn. Je kunt je ook voor dit event aanmelden. In eerdere communicatie en in het aanmeldformulier wordt nog gesproken van een fysieke markt. Deze kan helaas niet doorgaan en is ook omgezet naar een online markt tussen 16:15-17:15 uur.

Je kunt je nog steeds aanmelden voor iXbites. Aanmelden die binnenkomen vanaf 8 december zetten we voor het fysieke event op de wachtlijst. In verband met maatregelen rondom COVID-19 kunnen we een maximum aantal personen in de ruimte toelaten. Uiteraard kun je iXbites wel gewoon online volgen. Als we afmeldingen krijgen voor de fysieke bijeenkomst informeren we je als er weer plek is voor het fysieke event.