Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisdelen in de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict PO

woensdag 9 juni 2021 om 15:00 17:00

Graag nodigen we je uit voor de vijfde kennisdeelbijeenkomst van de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict in het po. De kennisdeelsessie is online in MS Teams.

Het programma is weer een mooie mix van presentaties uit het werkveld en werksessies waar je als deelnemer zelf aan de slag gaat.

We verzoeken je om je voor 1 juni aan te melden. Je ontvangt dan 7 juni van ons de link naar de bijeenkomst.

PROGRAMMA

15:00 WELKOM EN INTRODUCTIE

15:15 PRESENTATIES
Je hebt de keuze uit:

De organisatie van gepersonaliseerd leren met ict – Hoe breng je gepersonaliseerd leren met ict in praktijk? Wat betekent dit voor verschillende aspecten in de organisatie? Op basis van onderzoek naar de huidige situatie op de scholen uit de onderzoekswerkplaats en hun ambities gaan we nader in op de vormgeving en organisatie van gepersonaliseerd leren met ict. Presentatie door associate lector Anne-Marieke van Loon en onderzoekers Rianne Kooi en Irma van der Neut.

Gepersonaliseerd leren met ict – Kindcentrum Wittering.nl heeft een nieuwe visie op leren. Het leren is hier anders georganiseerd. De school biedt veel verschillende leerbronnen en vraagt een actieve opstelling van de kinderen en ouders. De kinderen kunnen vaak zelf kiezen wat ze doen om hun doel te bereiken, hoe ze het doen, met wie ze willen leren en hoe lang ze erover doen. Presentatie door Marianne Rongen van Wittering.nl & Campus aan De Lanen.

Ict-gebruik voor regie van leerlingen – Openbare basisschool de Wijzer werkt met unitonderwijs waarbij ruimte wordt gegeven aan onderwijs op maat. Hierbij zetten ze ict in en gebruiken ze Mijnrapportfolio om de ontwikkeling van leerlingen in beeld te brengen. De leerlingen hebben hierbij een actieve rol. Presentatie door Ivonne Reijers, Marloes van den Berg en Lotte Verbraak van obs de Wijzer.

16:00 PAUZE

16:15 WERKSESSIES

Deelnemers gaan met elkaar in gesprek. De scholen uit de onderzoekswerkplaats presenteren in kleine deelsessies de interventie waarmee ze aan de slag zijn gegaan, het ontwerp dat ze hebben gemaakt en delen vragen en tips die ze hierbij hebben met andere scholen. Er is ook de mogelijkheid voor deelnemers om een eigen casus in te brengen.

17:00 VIRTUELE BORREL

MELD JE AAN