Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisdeelbijeenkomst van de Onderwijswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict PO

woensdag 18 mei 2022 om 15:00 17:00

Successen vieren in de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict PO

Op 18 mei 2022 is de feestelijke laatste kennisdeelbijeenkomst van de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict in het primair onderwijs. Niet online maar op de HAN (Kapittelweg 35). De partnerscholen hebben drie jaar hard gewerkt om integrale aanpakken te ontwikkelen om gepersonaliseerd leren met ict te realiseren. We willen graag met jullie stilstaan bij wat de onderzoekswerkplaats heeft opgeleverd en wat het de scholen heeft gebracht. Er is ook een markt waarin je kennis kunt maken met aanbieders van digitale portfolio’s, je met verschillende materialen uit het iXperium kunt experimenteren en waar je in gesprek kunt gaan met alumni van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren die ict-rijke leerarrangementen in hun eigen onderwijspraktijk hebben ontwikkeld. We verzoeken je om je (onderaan deze pagina) aan te melden als wilt mee wilt doen aan deze kennisdeelbijeenkomst van de onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict in Primair onderwijs.

Programma

14:30 Inloop in de kantine van Kapittelweg 35

15:00 Opening en welkom in iXperium Nijmegen

15:10 Pitches waarin de scholen van de onderzoekswerkplaats laten zien wat zij in de afgelopen drie jaar hebben ontwikkeld.

15:40 Interactieve Markt met kennismaken met verschillende digitale portfoliosystemen, in gesprek over ontwikkelde aanpakken uit de onderzoekswerkplaats, experimenteren met ict en in gesprek met MOVEL alumni:

Kennismaken met verschillende digitale portfoliosystemen
Scholen hebben regelmatig vragen over systemen die hun nieuwe manier van werken kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld welke tools leerlingen zou kunnen helpen meer inzicht te geven in hun leerproces en voortgang. Er zullen daarom een aantal aanbieders van digitale portfoliosystemen aanwezig zijn die uitleg kunnen geven over hun producten. Deelnemers kunnen op deze minimarkt rondlopen en vragen stellen.

In gesprek over ontwikkelde aanpakken uit de onderzoekswerkplaats
Scholen uit de onderzoekswerkplaats zullen zelf op deze markt hun ontwikkelde producten en aanpakken laten zien en toelichten.

Experimenteren met ict
Daarnaast is het mogelijk om met verschillende materialen uit het iXperium te experimenteren die gepersonaliseerd leren ondersteunen.

In gesprek met alumni van de master Ontwerpen van eigentijds leren
Tot slot kun je in gesprek gaan met de alumni van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL), die ook ict-rijke leerarrangementen in hun eigen onderwijspraktijk hebben ontwikkeld.

16.30 Borrel
De deelnemers van de iXperiumdesignteams van de onderzoekswerkplaats ontvangen een certificaat ter afsluiting. Daarna volgt een feestelijke borrel waarin je met elkaar kunt napraten.

Meld je aan