Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisdeelbijeenkomst Onderzoekswerkplaats PO

woensdag 20 januari 2021 om 15:00 17:00

Op 20 januari 2021 organiseert de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict in het primair onderwijs een kennisdeelbijeenkomst. In een online sessie nemen we jullie mee in de resultaten van deze onderzoekswerkplaats.

Na een plenaire ontvangst en een kort interview met enkele deelnemers van de onderzoekswerkplaats, gaan we in workshops uiteen. In deze workshops gaan we aan de slag met het thema gepersonaliseerd leren met ict en de factoren die hierbij een rol spelen. In een workshop staat het schoolgebouw centraal en gaan we dieper in op het toekomstbeeld van een fysieke ruimte die gepersonaliseerd leren ondersteunt. In een andere workshop gaan we in op de rol van toetsen en het volgen van leerlingen door middel van Learning Analytics. Daarnaast presenteert een aantal studenten van de master Ontwerpen van Eigentijds Leren de resultaten van hun praktijkonderzoek dat zij hebben uitgevoerd op hun scholen die deelnemen aan de onderzoekswerkplaats.

We verzoeken je om je vooraf aan te melden. Je ontvangt dan twee dagen van tevoren de links naar de plenaire bijeenkomst en de workshops.

Programma (let op het programma duurt tot 17 uur)

14:45 – 15:00 Ontvangst (het programma start om 15 uur)

15:00 – 15.05 Introductie door Sylvia Veltmaat van Flores Onderwijs

15:05 – 15:20 Interview over de ervaringen met- en de eerste opbrengsten van de
onderzoekswerkplaats door Anne-Marieke van Loon

15:20 – 16:05 Workshopronde 1

16:05 – 16:15 Pauze

16:15 – 17:00 Workshopronde 2   

17:00 uur Einde

In onderstaande video vertelt Bas Collignon van De Laak over de resultaten van zijn iXperiumdesignteam in de onderzoekswerkplaats. De hele school rekent nu op hetzelfde moment. Leerlingen kiezen zelf of ze instructie krijgen of dat ze zelfstandig werken op het leerplein. 

Meld je aan via het formulier hieronder.