Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Kenniskring data-ondersteund onderwijs

woensdag 14 september 2022 om 15:00 16:30

Najaar 2022 zijn er vier bijeenkomsten van de kenniskring data-ondersteund onderwijs. Geïnteresseerde opleiders, studenten, docenten, onderzoekers, ict coördinatoren mediamentoren kunnen meedoen in deze kenniskring. Samen verkennen we de ontwikkeling van learning analytics/data-ondersteund onderwijs en de kansen of bedreigingen voor het onderwijs. We ontwikkelen een kritische kijk op het maken van gefundeerde keuzes bij de inzet van learning analytics en adaptieve software in het licht van onderwijsrendement (kennis- en brede ontwikkeling van kinderen). We onderzoeken ook hoe we deze kennis kunnen integreren in het curriculum van HAN Pabo en effectief gebruik in de praktijk.

Samen bepalen we de kaders en verkennen we de begrippen. Daarna groepen gaan we deze in groepen uitdiepen en verzamelen we aanvullende informatie en good practices.

Vier bijeenkomsten

Woensdag 14 september 15.00 – 16.30 uur: De basis
Woensdag 28 september 15.00 – 16.30 uur: Behoefte aan feedback en eisen aan data-organisatie
Woensdag 12 oktober 15.00 – 16.30 uur Keuze-criteria
Woensdag 9 november 15.00- 16.30 uur Praktische inzet, keuzes en hobbels

Meedoen met de kenniskring

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van deze kenniskring? Meld je aan via nijmegen@ixperium.nl. Geef in de mail aan wat je denkt te brengen en wat je denkt te halen. Geef ook je functie en organisatie aan.

Aanvullende informatie

Eerste bijeenkomst | de basis
Wat is data-ondersteund onderwijs? Wat is learning analytics en hoe verhoudt zich dat tot data-ondersteund onderwijs? Wat is de betekenis van LA nu en in de toekomst? Wat is de betekenis van learning analytics voor de onderwijspraktijk in het PO?
Woensdag 14 september 2022 15 -16.30 uur IXperium Nijmegen.

Tweede bijeenkomst | behoefte aan feedback en eisen aan data organisatie
Hoe geef je feedback vanuit de data uit een adaptief systeem? Welke vragen stel je? Welke data heb je nodig? Hoe zet je de data in?woensdag 28 september 2022 15 uur – 16.30 uur, iXperium Nijmegen

Derde bijeenkomst | Keuze- criteria
Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende adaptieve software? Hoe ontwikkelen we een kritische kijk, zodat we de juiste keuzes maken in adaptieve software?
Woensdag 12 oktober 2022 15 -16.30 uur, plaats nader te bepalen.

Vierde bijeenkomst | Praktische inzet, meerwaarde en hobbels.
Wat betekent gebruik adaptieve software in de praktijk? Welk opbrengsten en rendement en wat voor (extra) werk levert het op? Hoe zet je adaptieve software effectief in? Hoe kun je (anders) organiseren?
Woensdag 9 november 2022 van 15 -16.30 uur, plaats nader te bepalen.