Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Technology Talks – Artificial Intelligence (AI) in zorg en welzijn – met Abigail Norville van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

donderdag 16 juni 2022 om 13:30 15:30

Graag nodigen we je uit voor Technology Talks, het jaarlijkse kennisevent van iXperium Health. Het thema is dit jaar AI in zorg en welzijn. Wat is dat eigenlijk AI? Welke kansen zien we? Waarom zetten we AI in? Wat betekent dit voor de professionalisering van medewerkers in de zorg en de opleidingen in zorg en welzijn? En hoe kunnen we elkaar in de regio versterken op dit thema?

Abigail Norville

Lezing Abigail Norville, plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

We zijn verheugd dat Abigail Norville, plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in de plaats van minister Conny Helder Technology Talks opent met een lezing.

Panelgesprek – hoe versterken we elkaar in onze regio?

In het panelgesprek gaan we onder andere in gesprek over bovengenoemde vragen. Deelnemers zijn:

Maarten Brouwer, directeur digitalisering en ICT bij ’s Heeren Loo
Laura Kooij, manager Innovatie & Zorgtransformatie Rijnstate
Willem Rutgers, senior programmamanager bij WZW
Maya Sappelli, onderzoeker bij het lectoraat Model-based information systems
Marian Adriaansen, lector Innovatie in de care
Maurice Magnee, lector Innovatie in de care en directeur iXperium Health, is de dagvoorzitter en leidt het panelgesprek.

Kennistafels op thema

Aansluitend gaan we met de deelnemers van Technology Talks in kennistafels in gesprek over de inzet van AI in de verschillende vakgebieden en de meerwaarde van AI in het onderwijs. Op de dag zelf kies je aan welke kennistafel je deelneemt. Bij de kennistafels van Technology Talks gaan we over de volgende onderwerpen in gesprek:

Ziekenhuis van de toekomst – Rijnstate
Liesbeth Helmich en Loes Habelmehl van Rijnstate nemen de deelnemers van deze kennistafel mee in de visie van Rijnstate op het ziekenhuis van de toekomst. Daarin speelt AI een grote rol. De deelnemers verkennen vanuit dit voorbeeld samen hoe AI een rol gaat spelen in de zorg.

Wat heeft de regio nodig om met AI te werken? – WZW
Tijn Gerrits van WZW gaat met de deelnemers in deze kennistafel in gesprek over welke kansen en bewegingen er zijn voor AI in de arbeidsmarkt en wat er in onze regio nodig is om met AI aan de slag te gaan.

AI in sport – HAN Academie Sport en bewegen
Bart van Gastel en Martijn van Hal, docenten van de academie Sport en bewegen en ambassadeur bij iXperium Health verkennen hoe AI zijn plek heeft en krijg in sport en wat dit betekent voor de hbo-opleidingen.

Wat is AI? – InMotion VR
Gert Jan Brok van InMotion VR verkent in deze kennistafel wat de definitie van AI is. Wat kan AI betekenen voor VR in het kader van performance, gedrag, inhoud, observaties? Hoe sluit de techniek hier op aan? En moeten we al nadenken over de impact van photonica en quantum computing? 

Datagedreven werken vanuit een datavisie en datastrategie – ’s Heeren Loo (sessie voor online deelnemers)
Leander de Gouw gaat in deze kennistafel ingesprek over datagedreven werken. Dat begint bij een datavisie en datastrategie. vanuit welke visie en strategie werkt ’s Heeren Loo? En hoe kunnen de deelnemers dit vertalen naar hun eigen organisatie?

Plannen zorgprofessionals in een thuiszorgsetting – HAN Lectoraat Logistiek en allianties (sessie voor online deelnemers)
Dennis Moeke lector logistiek en allianties vertelt over recent onderzoek waarbij AI is ingezet voor het plannen van zorgmedewerkers in een thuiszorgsetting. Wat is de (potentiële) meerwaarde van AI? Wat voor impact heeft AI op de werkprocessen en de betrokken medewerkers? Wat vraagt de implementatie van AI-gedreven planningstools van een thuiszorgorganisatie?

Human digitals – Alex de Veld, ambassadeur iXperium Health (sessie voor online deelnemers)
Docent en ambassadeur Alex de Veld leidt een kennistafel over de inzet van Human digitals. Wat zijn human digitals, welke kansen zien we, welke bezwaren zien we en wat moeten (aankomend) professionals weten over interactie met Human digitals?

Programma

13:00 Inloop
13:30 Welkom door Maurice Magnee
13:40 Lezing Abigail Norville plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
14:10 Panelgesprek
14:35 Naar de Kennistafels
14:45 Kennistafels op locatie en online
15:30 Eind Technology Talks – hapje en drankje

Optioneel
16:00 Afscheid Marian Adriaansen, lector Innovatie in de Care (op locatie in Nijmegen)
17:00 Borrel

Afscheid Marian Adriaansen

Marian Adriaansen, lector Innovatie in de care, gaat met pensioen en neemt op 16 juni na 35 jaar afscheid van de HAN. Zij heeft een veelzijdige loopbaan als docent, afdelingsdirecteur Verpleegkunde, onderzoeker en als lector Langdurige Zorg en Innovatie in de Care. De Academie Gezondheid en Vitaliteit van de HAN organiseert voor Marian vanaf 16.00 uur een feestelijk programma met aansluitend een receptie tot 19.00 uur. Wil je ook deze bijeenkomst bijwonen dan kun je je via hetzelfde formulier aanmelden.

Praktische informatie

Technology Talks is zowel fysiek (op de HAN-campus in Nijmegen) als online te volgen. Bij de aanmelding kun je aangeven wat je voorkeur heeft.

Deelnemers die ook het afscheid van Marian Adriaansen willen bijwonen (zij stopt vanaf juni met de functie van Lector Innovatie in de care) kunnen voorafgaand aan die bijeenkomst deelnemen aan Technology Talks.

Bereikbaarheid
Kom je met het ov dan stoppen er verschillende bussen bij de HAN-campus in Nijmegen. Vanaf Station Heyendaal loop je in vijf minuten naar de locatie. Op het campusterrein is parkeergelegenheid. Als het parkeerterrein bij Kapittelweg 33 vol is kun je ook parkeren onder het gebouw op Kapittelweg 35.