Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Technology Talks online – Is Virtual Reality het nieuwe medicijn of de nieuwe therapie?

dinsdag 18 mei 2021 om 19:00 20:30

Met een lezing van Brennan Spiegel, professor bij Universiteit California (UCLA), Cedars-Sinai Medical Center en auteur van VRx.

Graag nodigen we je uit voor Technology Talks, de jaarlijkse conferentie van iXperium Health voor professionals, docenten, studenten, onderzoekers en experts die werken of studeren in zorg en welzijn. Ook dit jaar is Technology Talks uiteraard online. Meld je aan via het formulier op deze pagina.

Op 18 mei gaan we van 19:00-20:30 uur in gesprek hoe Virtual Reality Zorg en Welzijn radicaal gaat veranderen. Hoe zetten we VR nu al in? Waar biedt VR echt voordelen ten opzichte van traditionele therapieen? Kan VR medicijnen vervangen? En zijn er ook knelpunten of ethische of pratische bezwaren? En wie gaat het betalen? 

Lezing Brennan Spiegel

We starten met een (Engelstalige) lezing van professor Brennan Spiegel, auteur van VRx, directeur van het Health Services Research for Cedars-Sinai en and Professor of Medicine and Public Health at UCLA. Hij geeft leiding aan het Cedars-Sinai Center for Outcomes Research and Education, een multidisciplinair team dat onderzoekt hoe technologie de verbinding tussen arts en patiënt kan versterken en patienten sneller kan laten herstellen met minder kosten. In VRx introduceert Spiegel een nieuw soort medicijn: virtuele therapie. In zijn lezing neemt Professor Spiegel ons mee in de wereld van VR in zorg en welzijn. De lezing is in het Engels.

VR-panel

Aansluitend gaat Maurice Magnée, directeur van iXperium Health in gesprek met ons VR- panel: Hoe zetten we VR nu al in? Waar biedt VR echt voordelen ten opzichte van traditionele therapie? Kan VR medicijnen vervangen? Zijn er ethische of praktische bezwaren? En wie betaalt deze technologie?

Deelnemers aan het VR-panel zijn Harry van Goor (Radboudumc), Remco Hoogendijk (Sint Maartenskliniek), Ivo Koenen (CZ), Marian Adriaansen (HAN) en ervaringsdeskundigen.
Het panel gesprek is in het Nederlands.

Meld je aan

Meld je aan via het formulier. Je krijgt 17 mei van ons een e-mail met de link naar het online event.

Technology Talks – VR als medicijn of therapie

  • (je kunt meer dan een keuze maken)

Harry van Goor

Prof. dr. Harry van Goor houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek op het gebied van gastro-intestinale chirurgie, chirurgisch onderwijs en innovatie. Sinds 2014 richt zijn onderzoek zich tevens op zorginnovaties in samenwerking met onder andere het Radboudumc REshape Center. In samenwerking met iXperium Health werkt hij onder andere aan VR-toepassingen voor zorg en onderwijs.

Remco Hoogendijk

Remco Hoogendijk is manager van de afdeling Innovatie van de St Maartens Kliniek (SMK). Hij houdt zich bezig met het identificeren, introduceren en implementeren van exponentiële technieken (virtual reality, serious gaming, robotica en artificial intelligence) in de zorg. Samen met onderzoekers van de HAN werkt hij aan projecten als Movin(g) Reality. Dit jaar lanceerde SMK een app-store voor Virtual Reality-toepassingen in de zorg.

Ivo Koenen

Ivo Koenen is Zorginkoper bij CZ. Hij werkte mee aan de Virtual Reality Exposure Therapy (VRET). Deze therapie helpt patiënten bij angst voor de tandarts; 85% van de patiënten heeft na het gebruik van VRET geen angst meer voor de tandarts.

Marian Adriaansen

Marian Adriaansen is HAN-lector Innovatie in de care. Ze houdt zich vooral bezig met de validering van nieuwe zorgtechnologie en eHealth in de praktijk. Zij onderzoekt welke toegevoegde waarde technologie heeft voor zorgafhankelijke langdurig zieken, ouderen en voor zorgprofessionals.

Brennan Spiegel