Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Werkgroep Digitale Geletterdheid

maandag 23 mei 2022 om 15:30 17:00

Basisscholen moeten in 2024/2025 digitale geletterdheid in hun curriculum verwerken. Vanuit het basisonderwijs is er een vraag naar ondersteuning bij de implementatie van deze leerlijn. Ook moeten lerarenopleidingen hun aanbod aan studenten hierop (door)ontwikkelen. Dit thema is een waardevolle kans om in de driehoek van opleiding-werkveld-onderzoek samen op te trekken en gemeenschappelijk een leerlijn te ontwikkelen. We kijken ook nadrukkelijk naar landelijke ontwikkelingen en plannen die in het netwerk in Arnhem worden gemaakt.

Doel

De werkgroep heeft als doel om twee deelprojecten te concretiseren en uit te voeren.
Deelproject 1: Ondersteuningsinstrumenten ontwikkelen, waarmee scholen/besturen/opleiding de opzet van een leerlijn digitale geletterdheid doordacht kunnen aanschaffen, arrangeren en/of ontwikkelen.
Deelproject 2: Gezamenlijk lesaanbod digitale geletterdheid delen/toegankelijk maken/beoordelen/ondersteunen.

Startbijeenkomst

Na de meivakantie organiseren we een startbijeenkomst voor geïnteresseerden vanuit opleiding, werkveld en onderzoek. Deze groep van lerarenopleiders, directeuren, iCoaches, leerkrachten, mediamentoren en onderzoekers verkennen het onderwerp en de taak voor de werkgroep. Zij plannen de vervolgbijeenkomsten voor het schooljaar 2022-2023.
Deelnemers ontwikkelen zich gedurende het traject tot Expert Digitale Geletterdheid en delen de kennis uit dit traject op de eigen school.

Deelname

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag samen met leraren, opleiders en onderzoekers de leerlijn ontwikkelen, geef je dan op voor de werkgroep Digitale Geletterdheid iXperium Nijmegen. Deelname aan de werkgroep kost je een taakbelasting van 40 uren op jaarbasis, gebaseerd op 5 bijeenkomsten.
Stuur een mail naar nijmegen@ixperium.nl met in de titel “Aanmelding werkgroep Digitale Geletterdheid”. Geef in de mail aan wat je denkt te brengen en wat je denkt te halen. Vermeld ook je functie en organisatie. Vermeld in je mail ook bij welke startbijeenkomst je aanwezig bent (keuze uit maandag 23 mei, 15.30-17.00u of woensdag 1 juni, 15.30-17.00u). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bepalen we welke datum de voorkeur heeft. Na de meivakantie ontvang je hierover bericht.