Het iXperiumlab voor studenten

HAN Academie Educatie werkt samen met schoolbesturen uit de regio en het iXperium aan de ontwikkeling van ict-rijk onderwijs.

Leren en lesgeven met ict is een belangrijk en actueel thema in het onderwijs. Het stelt andere eisen aan leraren en vraagt nieuwe competenties en vaardigheden van leraren. Daarom heeft de HAN Pabo en HAN TGLO een set competenties Leren en lesgeven met ict vastgesteld. Afgestudeerden van de HAN Pabo en de tweedegraads lerarenopleidingen beschikken over de eindkwalificaties leren en lesgeven met ict.

Studenten van HAN Pabo en de tweedegraadslerarenopleidingen kunnen op zowel de locatie van Arnhem als Nijmegen gebruikmaken van het iXperium. Zij kunnen experimenteren met nieuwe ict-toepassingen, groepen van scholen begeleiden, zelf een les geven aan hun stageklas in het iXperium en materiaal lenen.

Materiaal lenen

Studenten en medewerkers kunnen verschillende materialen lenen. Benieuwd naar het materiaal dat je in het iXperium kunt vinden? Hier vind je handleidingen, lesidee├źn en literatuur.

iXperiumlab Arnhem
Ruitenberglaan 27, Arnhem
Reserveren en lenen via de balie van het studiecentrum

iXperiumlab Nijmegen
Studiecentrum I/O-gebouw
Kappitelweg 35, Nijmegen