Meer over iXperium Oss

iXperium Oss is een samenwerkingsverband van De Leijgraaf, HAN ILS en het iXperium.

In iXperium Oss bieden wij docenten en studenten inspiratie en begeleiden we om ict-rijk onderwijs op de eigen school te implementeren. Daarnaast doen we onderzoek en delen we kennis op het gebied van leren en lesgeven met ict en maakonderwijs.

iXperium Oss is dé plek waar docenten en studenten uit het onderwijs en mensen uit het bedrijfsleven zich kunnen professionaliseren op het gebied van ict in het onderwijs, blended learning, social media, onderwijsontwikkeling. Mbo-studenten en vmbo-leerlingen kunnen experimenteren met de nieuwste ict-technologieën. Zo leren ze hoe ict een rol kan spelen binnen hun onderwijs of in toekomstige beroepen.

Kom en experimenteer

Kom met je mbo-studenten, vmbo-leerlingen of je team naar het iXperium. Wil je dat het iXperium naar jou toe komt? Dat kan ook. Onder begeleiding van deskundigen kan je aan de slag met de nieuwste apparaten en applicaties. Zoals virtual reality, 3D-printers, foto-en videoapparatuur, mixed reality, robots, drones, plotters en nog veel meer….

Gratis kennismakingsprogramma vmbo-leerlingen

Het iXperium biedt een gratis kennismakingsprogramma aan over nieuwe technologieën, ict en (social) media voor groepen leerlingen uit het vmbo. Het programma duurt 1 uur. Het programma kan ook in het eigen klaslokaal worden gegeven. Het kennismakingsprogramma kan tevens een onderdeel zijn van het LOB-programma van je school. Door leren, experimenteren en ervaren vormen leerlingen een beter beeld bij (toekomstig) werk en beroep. Leerlingen kunnen hiermee bewuster keuzes maken voor een vervolgstap in hun loopbaan. Daarnaast biedt het iXperium Oss specifieke programma’s voor loopbaanoriëntatieleerlingen.

Programma-aanbod

iXperium Oss heeft naast het gratis kennismakingsprogramma verschillende succesvolle programma’s ontwikkeld. Kijk hiervoor onder het kopje iXperium Oss, programma-aanbod. We kunnen ook nieuwe programma’s op aanvraag ontwikkelen. De experts van het iXperium vertellen je daar graag meer over.

iXtruck

Met de iXtruck laten we mensen op locatie kennismaken met de technologieën van de toekomst. Het is een mobiel verlengstuk van het iXperium, een inspiratieruimte op het gebied van leren, lesgeven en werken met ict, media en technologie. De truck kan ingezet worden voor alle locaties van De Leijgraaf, en regionale scholen en bedrijven. De bouw van de iXtruck was een afstudeerproject van de studenten van De Leijgraaf van diverse opleidingen in samenwerking met regionale bedrijven.

Locatie

iXperium Oss De Leijgraaf
Euterpelaan 100
5344 CS Oss
iXperium@leijgraaf.nl
T 088 – 017 89 39