Maakindustrie

iXperium Smart Industry is de etalage en smart werkplaats voor Oost-Nederland. De etalage laat aansprekende voorbeelden van Smart Industry toepassingen en ontwikkelingen zien en ook kunnen bezoekers zelf experimenteren met deze toepassingen.

In de werkplaats werken studenten in multidisciplinaire teams samen met werknemers uit de maakindustrie en HAN-docent/onderzoekers aan de ontwikkeling en toekomst van Smart Industry. Voorbeelden hiervan zijn Digital Twin demo’s en demo’s met XR oplossingen. Hierbij is een samenwerking met bestaande labs en het ontsluiten van deze labs richting de maakindustrie een belangrijke activiteit van het iXperium Smart Industry.

Verschillende fases Smart

In de maakindustrie zijn bedrijven in verschillende fases van smart digitalisering.
Bedrijven die starten met of oriënteren op digitalisering hebben op een beginnend niveau behoefte aan ondersteuning: voorbeelden van digitalisering, sturing bij het maken van de eerste keuzes, de handreiking bij de basisstappen en de doorrekening van mogelijke impact op bedrijfsvoering.

Bedrijven die in een vergevorderd stadium zitten hebben behoefte aan ondersteuning op een specifiek vlak, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van geavanceerde datamanagement technieken, een simulatie tool, HRM ondersteuning bij de aanpassing van de organisatie en het integreren van de bedrijfsvoering in de productieketen.

Wilt u samenwerken met het iXperium? Neem dan contact op met iXperium Smart Industry

Terug naar home van iXperium Smart Industry