Kennisdeelsessies MBO Onderzoekswerkplaats november 2021

De MBO Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd Leren met ict heeft een aantal producten en leerarrangementen ontwikkeld die gereed zijn voor breder gebruik. In november 2021 staat een aantal (online) kennisdeelsessies gepland waarbij jij in gesprek kunt met de makers van deze producten en leerarrangementen.

Op dit moment kun je kiezen uit de volgende sessies:

 • 9-11-2021 van 15:00 – 16:00 uur
  Leren reflecteren & onderzoeken van talenten voor loopbaanbegeleiding (LOB)
  Tijdens deze sessie ga je in gesprek met Sanne van Uden over 2 digitale tools: de reflectietoolbox.nl waarmee je reflecteren op een leuke manier in kunt zetten tijdens het onderwijs en pakjepodium.com, een toolbox over hoe je de studenten hun talenten kunt laten ontdekken en zichtbaar maken voor zichzelf en anderen. 
 • 11-11-2021 van 09:00 – 10:30 uur
  Leerarrangement Niet Aangeboren Hersenletsel 
  Wat gebeurt er met je als je de wereld ineens anders ervaart door een beroerte of een ongeluk. De empathie machine geeft je door middel van VR een inkijkje in die andere wereld.
 • 11-11-2021 van 15:00 – 16:30 uur
  SUMMPRO! Stel de ideale LOB-leeromgeving samen in dialoog met je collega’s
  Binnen het spel SUMMPRO staat de student centraal en wordt de LOB-leeromgeving afgestemd op de leerdoelen, de leerinhoud en op de leeromgeving. Hierbij wordt de koppeling gemaakt met de visie op onderwijs van de organisatie, de drie functies van onderwijs en niet te vergeten de vijf loopbaancompetenties.
 • 29-11-2021 van 14:00 – 15:30 uur
  Bewegend Leren met iBeacons
  Studenten zitten bij veel lesvakken achter een tafel en vaak achter hun laptop. Studenten bewegen vrij weinig tijdens een les.  In deze deelsessie introduceren Benne Huisman en Joop van der Horst het gebruik van iBeacons in het onderwijs om zo bewegend leren te stimuleren.

Wil je meer weten over deze producten en leerarrangementen? Overweeg je ze zelf in je opleiding in te zetten? Nu heb je de mogelijkheid om er van de ontwikkelaars zelf meer over te horen en met hen in gesprek te gaan.

Deelname is gratis en toegankelijk voor iedereen. Klik op de link van de sessie om jezelf aan te melden. De deelsessies vinden online plaats via Microsoft Teams.