Leerlingen maken AR-experience

De leerlingen van groepen 7/8 A, B en C van basisschool ’t Panorama presenteerden vandaag de AR-experience die ze zelf hebben gemaakt. De leerlingen kozen een onderwerp uit de WO-lessen over het thema Europa.

Iedere groep maakte een multiplechoicevraag. Met die vragen bouwden ze in de online omgeving van Metaverse een AR-experience. Daarna hebben ze samen elkaars experiences gemaakt en zo zagen leerlingen en leerkracht wat de leerlingen allemaal hadden onthouden van de lessen over Europa.

De site Skillsdojo was het startpunt van de les. Op deze site vind je kant en klare projecten met instructievideo’s met een duidelijke uitleg. De leerlingen kunnen hier zo mee aan de slag en hebben eigenlijk niet eens een leraar nodig.

Leerling: “We hebben zelf een toets gemaakt voor faqta (thema Europa). Je maakt eerst een tekening die te maken heeft met het thema dat je met je tweetal gekozen hebt rondom Europa. Je maakt een account aan bij metaverse. Dan maak je een foto van je tekening en zet je hem in metaverse. Als je dat hebt gedaan maak je een vraag en zet je het antwoord in een slim blok dan verbind je alles met elkaar en ben je klaar. Je kunt er nog van alles bij doen zoals filmpjes, weetjes en stellingen. Ik vond het leuk want je bouwt iets en aan het eind kan iedereen het zien en je kunt zien wat andere gemaakt hebben. Als je de qr-code hieronder scant kun je zie wat we hebben gemaakt”.

Leraar: “Je combineert de inhouden die in de klas worden aangeboden tijdens de WO-lessen met de belevingswereld van de kinderen. Het gaat meer leven voor de kinderen. Ook wordt er aanspraak gedaan op hun creatieve vaardigheden tijdens het ontwerpen en bouwen van de experience. De motivatie en betrokkenheid bij de lessen was daardoor ongekend.”

Leraar: “Niet alleen de kinderen leren hiervan. Ik heb me als leerkracht ook ontwikkelt door de vragen die ik van de kinderen kreeg. Samen hebben we naar de  antwoorden gezocht.”

Wil jij dit ook met je klas doen? Kijk dan eens op de website www.skillsdojo.nl. Heb je hulp nodig of wil je gewoon eens samen kijken hoe jij AR kan inzetten in jouw klas, mail dan naar arnhem@ixperium.nl