Zes manieren om differentiatie en zelfregie te ondersteunen – Inspiratie vanuit de MBO Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict

Deze publicatie is een bron van inspiratie voor mbo-docenten en i-coaches die streven naar meer gepersonaliseerd onderwijs met behulp van ict. Gebaseerd op de ervaringen van de MBO Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd Leren met ict, biedt het zes waardevolle inzichten voor het integreren van ict in het onderwijs. De publicatie is het resultaat van de deelname van docenten aan multidisciplinaire iXperiumdesignteams, die onderzoekend gepersonaliseerd onderwijs met ict hebben ontworpen. Het benadrukt het belang van studentgericht leren, waarbij studenten controle hebben over hun leerproces en het onderwijs afgestemd is op hun behoeften en interesses. Kortom, een praktische gids vol concrete manieren om ict effectief in te zetten voor gepersonaliseerd leren in de mbo-praktijk.

De MBO Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd Leren met ict is een samenwerking tussen Koning Willem I College, Rijn IJssel, Mediacollege Amsterdam, Summa College, Graafschap College, het iXperium Centre of Expertise Leren met ict (verbonden aan het lectoraat Leren met ict van de HAN), het practoraat Effectieve Didactiek, het practoraat Mediawijsheid, het practoraat Innovatiesucces in het mbo, Tilburg University en IVA Onderwijs. De onderzoekswerkplaats is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en MBO Digitaal.

Benieuwd naar de andere praktijkpublicaties en de rapportages die over de OWP ICT geschreven zijn? Deze vind je hieronder.

Andere praktijkpublicaties

Rapportages