Digitale vaardigheid medewerkers

Zorgprofessionals zien steeds meer technologie in hun dagelijkse werk. Als zorgprofessional moet je daarmee kunnen omgaan, maar niet iedereen heeft dezelfde vaardigheden.

Het Kenniscentrum Publieke Zaak van de HAN ontwikkelde met ondersteuning van ECP, Platform voor de Informatiesamenleving een zelftest. Hiermee krijgen zorgprofessionals inzicht hoe digitaal vaardig zij zijn. Zorgorganisaties kunnen meten hoe digitaal vaardig hun medewerkers zijn en hoe zij daarop hun ondersteuning kunnen afstemmen.

In de zelftest onderscheiden we zeven vaardigheidsniveaus. Op niveau 1 vinden we medewerkers die moeite hebben met basisvaardigheden zoals informatie zoeken op internet. Op niveau 7 vinden we medewerkers die naast de basisvaardigheden en informatievaardigheden ook aan anderen uitleg kunnen geven over technologie en kunnen meedenken met nieuwe eHealth ontwikkelingen. Afhankelijk van het niveau van de medewerkers kunnen organisaties gericht een programma opstellen om de vaardigheden te verbeteren. Ook krijg je inzicht in de niveaus per functie of team.

Ben je benieuwd hoe het met jouw digitale vaardigheden is gesteld? Doe dan de zelftest!  Deze test kan individueel of door organisaties worden ingezet. Je ontvangt na het invullen van de test feedback met jouw behaalde resultaten.

Wil je weten hoe je de zelftest kunt inzetten in jouw organisatie? Neem dan contact op met Zelftestdigitalevaardigheden@han.nl