FIRST® LEGO® League

Stel je eens voor: je bent toe aan een volgende stap in de inzet van ICT in je onderwijs. Dan is de FIRST® LEGO® League wat je zoekt! Het is een spannend avontuur voor kinderen en leerkrachten boordevol onderzoek, presentaties, robotica en teamwork. Lees hieronder verder hoe het iXperium jou en je klas hierbij kan ondersteunen.

Wat is de FIRST® LEGO® League?

De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wereldwijd spektakel. Kinderen tussen 9 en 14 jaar worden uitgedaagd om als wetenschappers en technici op zoek te gaan naar antwoorden en oplossingen om een maatschappelijk vraagstuk op te lossen. Zo bedachten en presenteerden kinderen de afgelopen jaren diverse oplossingen voor het tekort aan drinkwater, fysieke en sociale problemen voor astronauten bij leven in de ruimte of voor het gebrek aan woonruimte in de stad.

Hoeveel missies kan jouw LEGO®-robot aan?

Kinderen voeren verschillende challenges uit met hun eigen gebouwde en geprogrammeerde LEGO®-robot. Deze robot voert taken uit op een wedstrijdtafel die de leerlingen van tevoren zelf opbouwen: denk aan het afleggen van een bepaalde route, verplaatsen van huizen of het ‘lanceren’ van een raket. Daarbij geldt een tijdslimiet van 2,5 minuut om zoveel mogelijk challenges te volbrengen.

Core Values

De Core Values vormen de kern van de FIRST® LEGO® League. Kinderen leren dat vriendschappelijke competitie en onderlinge winst geen aparte doelen zijn en dat het helpen van anderen de basis is voor teamwork.

Deelnemen?

Na de zomervakantie wordt bekend wat het nieuwe thema van de FIRST® LEGO® LEAGUE is. De kinderen werken vanaf dat moment aan de basisvaardigheden van automatiseren, samenwerken en oplossingsgericht werken en aan presentatietechnieken. Tijdens de regiofinale nemen de leerlingen het op tegen teams van andere scholen.

Het iXperium Nijmegen kan jullie ondersteunen in de aanloop naar de regiofinale. Zo kun je met je klas langs komen om:

  • De basis te leren van programmeren & robotica
  • Je verder te verdiepen in programmeren met de Lego Mindstorm of Spike

De winnaar van de regiofinale gaat door naar de BENELUX-finale en misschien wel naar Amerika.

Heb je interesse? Neem dan na bekendwording van het thema contact op met het iXperium voor afstemming over de ondersteuning: nijmegen@ixperium.nl.