Inspireren

In IXperium Health willen we studenten, opleiders, onderzoekers en professionals uit onze werkvelden inspireren om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van technologie in zorg en welzijn.

Alle studenten van opleidingen in zorg en welzijn bezoeken tijdens hun studie iXperium Healt. Ze maken zo kennis met mogelijkheden die technologie biedt in zorg en welzijn. Ze zetten hun eerste stappen in de virtuele wereld, praten met sociale robots en chatbots, ervaren wat een pillow of CRDL doet of tekenen met virtuele verf. Met deze ervaringen vragen we ze om na te denken hoe dit soort technologie professionals in hun vakgebied kunnen helpen om hun werk beter te kunnen doen. Hoe kun je patiƫnten en cliƫnten beter of sneller helpen door middel van technologie?

Studenten doen mee met inspiratiesessie van iXperium Health

Docenten en onderzoekers kunnen bij iXperium Health terecht voor inspiratie en advies. Zij bezoeken ons lab met teams om kennis te maken met de verschillenden soorten technologie die zorg en welzijn kunnen verrijken. Docenten lenen bijvoorbeeld ook materialen zoals VR-brillen voor hun lessen. Per opleiding hebben we ambassadeurs die het aanspreekpunt zijn voor docenten en onderzoekers.

Ook Professionals uit het werkveld kunnen bij iXperium Health terecht voor een eerste kennismaking met technologie. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij presentaties in de eigen organisatie of teams komen naar de HAN en volgen een kennismakingsprogramma.

iXbites en events

We organiseren ook regelmatig events om studenten, opleiders, onderzoekers en professionals te informeren en inspireren over de inzet van technologie. Thema’s die aan bod komen zijn chatbots, borgrobots, games of virtual reality. Samen met experts uit de praktijk verdiepen we een onderwerp. Zowel offline als online gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met devices of werkmethodes.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ixperium.health@han.nl