Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

OWP ICT Deelsessie: Leerarrangement Niet Aangeboren Hersenletsel

donderdag 11 november 2021 om 09:00 10:30

‘Wat gebeurt er met je als je de wereld ineens anders ervaart door een beroerte of een ongeluk. De empathiemachine geeft je een inkijkje in die andere wereld’.

Het leerarrangement start met de VR ervaring met impact. Er staat een gedekte ontbijttafel zoals de meeste van ons dat kennen. Je gaat zitten, doet de Virtual Reality bril op en je beleeft datgene wat je verwachtte. Maar langzaam aan begint dat beeld te verschuiven. Dit is de start van het leerarrangement. Volgens volgt er een online en fysiek leerarrangement. Tijdens dit leerarrangement gaan de deelnemers actief en met elkaar aan de slag om kennis, houding en vaardigheden te ontwikkelen. Een competente zorgmedewerker heeft empathie voor het perspectief van iemand met NAH. Daarnaast beschikt hij of zij over inhoudelijke kennis die bij dit complexe ziektebeeld horen. Ook beschikken zij over de juiste houding en vaardigheden om samen met de client én op basis van het behandelplan in te schatten wat op dat moment de beste handelswijze is. Dit geeft de complexiteit van deze doelgroep en de noodzaak van een dergelijk leerarrangement aan.In dit leerarrangement kunnen de deelnemers tot op zekeren hoogte zelf kiezen op welke manier zij kennis tot zich nemen en krijgen zij gedurende het gehele proces feedback.

Dit leerarrangement is tot stand gekomen in het designteam NAH waarbij Siza, Rijn IJssel en het iXperium intensief hebben samengewerkt.
Alvast meer weten over het leerarrangement? Kijk dan op deze pagina!