Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Slimme Zorg Estafette bij iXperium Health

dinsdag 30 januari om 15:00 17:00

30 januari doen we vanuit iXperium Health mee met de Slimme Zorg Estafette. Samen met Vita Valley organiseren we een kennissessie en aansluitend een interactief spel over competenties op het gebied van leren en werken met ict en technologie die je als professional nodig hebt in je werk. Doe je mee?

Tijdens de kennissessie maak je kennis met:

  • kennis(producten) je als zorgprofessional kunt halen op het platform van VitaValley. Hier leer je van de ervaringen van verschillende deelnemers van vier jaar Stimuleringsregeling Ehealth Thuis (SET) en de waarde van een Community of Practice (SET-up) van VitaValley.
  • En met de mogelijkheden die de implementatiescan van de HAN biedt. Deze scan helpt je na te denken over factoren die in de implementatie een rol spelen, om de kans op succesvolle implementatie te vergroten.

Competentiespel – leren en werken met ict en technologie

Na de inhoudelijke sessies spelen we het competentiespel. Ontdek welke competenties jij of jouw team nodig hebben op het gebied van leren en werken met ict en technologie in de dagelijkse praktijk in zorg en welzijn zodat je hier mee aan de slag kunt. Speciaal voor de Slimme Zorgestafette hebben we een variant op het competentiespel voor docenten gemaakt die ingaat op competenties met betrekking tot werken met ict en technologie die je nodig hebt als professional in zorg of welzijn.

Ict kan een krachtig middel zijn om kwaliteit van zorg en welzijn te verhogen. Voor studenten, docenten en professionals in de praktijk is het vaak een uitdaging om de kansen die ict biedt in je werk te zien en te benutten. In het competentiespel gaan we met verschillende professionals samen aan de slag om in kaart te brengen welke competenties het meest van belang zijn (voor jezelf of voor je team), welke competenties je al beheerst (en welke niet) en welke behoefte je hebt aan professionalisering op individueel niveau én op teamniveau.

In het competentiespel leer je alles over ‘competenties leren en werken met ict en technologie’ en bepaal je samen met de spelers met welke competenties je de komende tijd aan de slag gaat. Al doende ontwikkel je een gezamenlijk beeld en een gezamenlijke taal rondom de gewenste en benodigde competenties.

Locatie

HAN, locatie Nijmegen, Kapittelweg 33, 6525 EN Nijmegen

Wanneer

Dinsdag 30 januari 2024 van 15:00 tot 17:00 uur

Meld je aan via de site van de Slimme Zorgestafette. Ben je student van de HAN en wil je punten ontvangen voor de activiteitenkalender meld je dan ook aan bij de activiteitenkalender.

Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan zich bij de Slimme Zorg Estafette aansluiten door een activiteit te organiseren en/of deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Centraal staat daarbij wat we samen kunnen bereiken want innoveren doe je niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovaties breed op te schalen en de zorg te transformeren.

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 29 januari t/m 23 februari 2024, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.