Masterclass AI in de praktijk

Hoe kan Artificial Intelligence en Data Science jouw bedrijf transformeren en welke mogelijkheden zijn er hier in? De masterclasses AI in de praktijk geven antwoorden en handvatten. Na deze masterclasses kun je als mkb of overheid een start maken met AI.

Masterclass De basisbeginselen van Data Science & AI – door Lector Erwin Folmer

In deze masterclass leer je de toepassingsmogelijkheden van Data Science en AI en het belang van een goed datafundament. Onder leiding van lector Erwin Folmer maak jij kennis met de basisprincipes, technische fundamenten en toepassingen van het werken met data. Je ontdekt het concept ‘Knowledge Graphs’ als datafundament, en hoe Data Science-toepassingen (AI) hiermee werken aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, zoals bij het Kadaster. Ook staan we stil bij de organisatie van AI binnen een organisatie. Deze masterclass biedt een inleiding tot Data Science & AI, zonder dat er technische voorkennis vereist is.

Masterclass De business aspecten (Ethiek) van data science en AI – door docent-onderzoeker Theo Theunissen

In deze masterclass richt Theo Theunissen zich op de zakelijke en ethische aspecten van AI en Data Science. Je leert hoe AI kan bijdragen aan de strategie en doelstellingen van jouw bedrijf, welke kansen en uitdagingen er zijn, en hoe u verantwoordt met data omgaat. De module behandelt ook de juridische en ethische overwegingen die essentieel zijn bij het implementeren van AI-oplossingen in uw organisatie.

Deze masterclass biedt een diepgaand inzicht in hoe je AI op een ethische en strategisch verantwoorde manier kunt toepassen in uw bedrijfsvoering.

Masterclass De praktische toepassing van AI – door docent-onderzoeker Raoul Grouls

Iedereen heeft het over generatieve AI (zoals ChatGPT) maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Om beter te begrijpen waar we generatieve AI wel voor kunnen inzetten, maar vooral ook waar niet, moeten we eerst beter begrijpen hoe dergelijke modellen werken. Raoul Grouls gaat eerst een aanzet geven hoe we überhaupt kunnen nadenken over een vraagt als: “Begrijpt ChatGPT wat ik zeg?”. Vervolgens gaan we ter plekke een heel bescheiden generatieve AI trainen.

Deze masterclasses zijn perfect voor mkb-ondernemers en overheidsfunctionarissen, managers en professionals die de potentie van AI willen benutten. Of je nu op zoek bent naar manieren om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren, klantgedrag beter te begrijpen of nieuwe marktkansen te ontdekken: de cursus bied je de kennis en tools om aan de slag te gaan.