Mediawijs in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Mediawijsheid en Artificial Intelligence

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: maandag t/m vrijdag

Wie brengt er niet veel tijd door met nieuwe media? Appen, filmpjes maken, foto’s delen en gamen, kinderen vinden het geweldige activiteiten! Helaas brengen de nieuwe media ook gevaren met zich mee en kan veelvuldig gebruik zorgen voor problemen bij leerlingen. Dan hebben we tegenwoordig ook te maken met Artificial Intelligence, waar ChatGPT een voorbeeld van is. Kunnen kinderen nog de werkelijkheid en fake-nieuws van elkaar scheiden? Voor hun ontwikkeling loont het dus als leerlingen leren hoe ze media op een positieve en gezonde manier gebruiken en daar gaan we tijdens dit programma mee aan de slag.


Je kunt ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en materialen van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je graag om een eigen programma samen te stellen en geven advies over de materialen. Wil je hier gebruik van maken, stuur een mail naar arnhem@ixperium.nl en onze medewerkers nemen contact met je op.