Voor studenten

Studeer je aan de HAN Pabo, een tweedegraadslerarenopleiding of volg je de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional (AD-PEP) en ben je nieuwsgierig naar wat het iXperium voor jou kan betekenen? Op deze pagina vind je alles over bezoeken, uitleen, materiaal, lesvoorbeelden en nog veel meer.

Leren en lesgeven met ict is een belangrijk en actueel thema in het onderwijs. Het stelt andere eisen aan leraren en vraagt nieuwe competenties en vaardigheden van leraren. Daarom hebben de HAN Pabo en de tweedegraadslerarenopleidingen een set competenties Leren en lesgeven met ICT ontwikkeld. Afgestudeerden van deze opleidingen dienen te beschikken over de eindkwalificaties leren en lesgeven met ict.

Studenten van HAN Pabo, tweedegraadslerarenopleidingen en AD-PEP gebruikmaken van het iXperiumlab. Zij kunnen hier experimenteren met nieuwe ict-toepassingen, inspiratie opdoen, zelf een les geven aan hun stageklas in het iXperium en materiaal lenen.

Materiaal lenen

Studenten en medewerkers kunnen verschillende materialen lenen. Benieuwd naar het materiaal dat je in het iXperium kunt vinden? Deze vind je op de pagina van ons iXperiumlab.

Lesvoorbeelden

Wil je graag iets doen met ict in je les, maar weet je niet hoe? Bekijk onderstaande voorbeelden van studenten en scholen die ict in hun onderwijs verwerkt hebben.