Juni maand van AI in onderwijs

Landelijk is juni de maand van AI in onderwijs. Daarom besteden we deze maand vanuit iXperium Centre of Expertise Leren met ict extra aandacht aan dit thema.

Op onze sociale media delen we regelmatig voorbeelden hoe we nu al bezig zijn met AI in het onderwijs. Op deze pagina lees welke onderwerpen we delen. Dit bericht passen we dus regelmatig aan.

1 juni Lancering cursus AI in onderwijs

De @Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) lanceert in samenwerking met onderwijsexperts de gratis online bewustwordingscursus: AI voor Onderwijs. De cursus richt zich op primair en voortgezet onderwijs maar is zeker ook interessant voor collega’s uit mbo of hbo. Leer in eigen tempo wat AI ‘artificiële intelligentie’ betekent voor jouw dagelijkse werk. Interessante tracks en boeiende voorbeelden uit het onderwijs laten je de wereld van AI zien. Start vandaag nog met Onderwijs.AI-Cursus.nl. Er zijn overigens ook cursussen voor AI in andere vakgebieden, bv gezondheid en zorg.

En heb je interesse in de mogelijkheden van AI voor jouw vakgebied, kom dan zeker ook 16 juni naar Technology Talks, fysiek in Nijmegen of online. Met Conny Helder, Minister voor Langdurige zorg en sport, Maarten Brouwer, directeur digitalisering en ICT bij ’s Heeren Loo, Laura Kooij, manager Innovatie & Zorgtransformatie Rijnstate, Willem Rutgers, senior programmamanager bij WZW, Maya Sappelli, onderzoeker bij het lectoraat Model-based information systems, Marian Adriaansen, lector Innovatie in de care en Maurice Magnee, lector Innovatie in de care en directeur iXperium Health en kennistafels op verschillenden thema’s.

2 juni iXperiumdesignteam Yuverta werkt aan doorlopende leerlijn basisbegrip AI

Het iXperiumdesignteam van Yuverta wil een doorlopende leerlijn uitwerken en concretiseren met daarin leerdoelen voor vmbo 1 tot en met mbo niveau 4. Het designteam wil arrangementen ontwikkelen die geïnteresseerde docenten makkelijk kunnen integreren in het curriculum. Het doel van de leerlijn is studenten een basisbegrip meegeven over wat AI inhoudt en hoe het de maatschappij en het toekomstige beroepenveld beïnvloedt. In studiejaar 2020-2021 onderzocht een ander iXperiumdesignteam verschillende ict-toepassingen. Ze ontwikkelden een lessenserie over Artificial Intelligence en een praatplaat voor urgentiebesef voor integratie van robotisering in het onderwijs.