Kunst in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Kunst met een apestaartje!

  • Voor wie: groep 3 t/m 8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: maandag

In dit programma staan de kunstzinnige talenten van de leerlingen centraal. Ze gaan op een moderne manier aan de gang met drama, beeldende vorming en muziek. Hebben de leerlingen van jouw groep wel eens een portret gemaakt met een app of een toneelstukje met het Greenscreen? Of zijn ze ooit in een echte muziekstudio geweest? Ontdek tijdens dit kunstarrangement de verborgen talenten van jouw leerlingen!


Meer muziek in de klas

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: dinsdag

In dit programma gaan leerlingen aan de slag met digitaal componeren. Door gebruik te maken van ‘Ableton Push’ is ieder kind in staat om eenvoudig muziek te creëren. Door het brede aanbod aan instrumenten en geluiden leren ze hoe ze hun eigen beats kunnen maken. Lijkt het je wat om samen met de leerlingen muziek op een moderne manier te componeren? Meld je dan aan voor dit muziekprogramma!

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.


Je kunt ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en materialen van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je graag om een eigen programma samen te stellen en geven advies over de materialen. Wil je hier gebruik van maken, stuur een mail naar arnhem@ixperium.nl en onze medewerkers nemen contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met kunst op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden.