Kunst op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van kunst? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl.

Tekenen en beeldaspecten (Google arts & culture)

Onderstaande les laat je kennismaken met kunst en cultuur op de Google art & culture site. Er staat bijvoorbeeld veel informatie over musea en kunstenaars. In het werkblad staan opdrachten over kunstenaars en beeldaspecten. Hierna mag je zelf aan de slag als beginnend kunstenaar.

Posters maken met Canva

Canva is een gratis ontwerp programma. Je kunt met Canva posters, kaarten en content voor social media maken. Het is een eenvoudig programma wat zich leent voor het oefenen van ict basisvaardigheden in combinatie met creatieve elementen.

Selfie maken en bewerken met Art Set

De leerlingen starten met het maken van een selfie. Hierbij letten de leerlingen erop dat het een duidelijke foto is van hun hele gezicht. Deze foto wordt geïmporteerd in de Art set applicatie. Vervolgens gaan de leerlingen experimenteren met de digitale gereedschappen en kleuren in de applicatie.


Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag gaan met ‘kunst & ict’? Je kunt onze materialen lenen om in de klas te gebruiken. Wil je dit samen met een mediamentor/inhoudsexpert afstemmen, stuur dan een mail naar arnhem@ixperium.nl. Wil je liever met je groep een bezoek brengen aan het iXperium, bekijk de mogelijkheden bij ‘Kunst en muziek in het iXperium’.